O procuroare dinamitează POLIȚIA POLITICĂ a lui Carmen Dan: Protestatarii NU pot fi anchetați! Să nu se lase intimidați!


O procuroare dinamitează POLIȚIA POLITICĂ a lui Carmen Dan: Protestatarii NU pot fi anchetați! Să nu se lase intimidați!

Procuroarea Nicoleta Arpinte sancționează poliția politică pe care ministrul de Interne Carmen Dan o pune la cale prin complicitatea Poliției Române, respectiv Jandarmeriei Române. 

CITIȚI MAI MULTE AICI: Carmen Dan, presiuni securistoide pe protestatarii anti-PSD. Îi amenință cu ancheta penală

Concret, magistratul transmite că protestatarii nu pot fi anchetați penal doar pentru că au participat la o manifestație publică, ci doar în cazul în care au comis o infracțiune. Totodată, Nicoleta Arpinte aduce aminte mizeria lăsată de simpatizanții PSD la mitinguri, fapt ce reprezintă o contravenție, dar peste care autoritățile trec cu vederea.

Redăm textul Nicoletei Arpinte:

"Nicio persoană dintr-o lume liberă, dintr-o țară civilizată, mai ales dintr-un stat UE, nu ar putea fi anchetată penal pentru simplul fapt că a participat la o manifestație publică. Pentru că și-a manifestat dreptul constituțional de a protesta pașnic, de a-și exprima opinia în mod public. În România, o persoană poate fi anchetată doar în cazul în care comite o INFRACȚIUNE prevăzută în Codul penal sau în legi speciale cu prevederi penale și, evident, DOVEDITĂ cu mijloace de probă, dincolo de orice îndoială, potrivit principiului "în dubio pro reo" . Reamintesc faptul că, absolut toate modificările care se doresc a fi făcute la coduri, vor fi aplicabile și pentru toți ceilalți, nu doar pentru anumite persoane. Prin urmare, sfătuiesc oamenii de bună credință să se informeze și să nu se lase influențați, intimidați, de propagandă și dezinformări. Protestele publice, pașnice, sunt permise și absolut legale în LUMEA LIBERĂ, CIVILIZATĂ, DIN CARE FACEM PARTE, ÎNCĂ!

Observații personale, pe care mi le asum: am văzut în ultimele zile imagini cu o mizerie îngrozitoare și mormane de gunoi lăsate de unii mitingisti și, în calitate de plătitor de taxe și impozite, mă intreb, cine plătește pentru orașele blocate, pentru distrugerea spațiilor verzi și a florilor plantate de către primării și pentru strângerea munților de gunoaie, pentru ca eu, chiar nu vreau sa plătesc pentru asa ceva! Dar, știu sigur că asta este contravenție, să arunci gunoiul pe jos. Cine plătește pentru mizeria înfiorătoare lăsată în urmă și pe care am văzut-o cu toții, nu numai o dată", a scris procurorea Nicoleta Arpinte pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.