O radiografie a IPOCRIZIEI. „Să-l îngropăm pe Lazăr, să vedem dacă învie. Să facem o lustrație care să înceapă și să se termine cu el”


O radiografie a IPOCRIZIEI. „Să-l îngropăm pe Lazăr, să vedem dacă învie. Să facem o lustrație care să înceapă și să se termine cu el”

Decizia surprinzătoare a procurorului general Augustin Lazăr de a se pensiona, după ce anunțase că-și dorește un al doilea mandat în fruntea Parchetului General, a zguduit zona societății civile care se opune și condamnă ferm asaltul infractorilor asupra Justiției. În ciuda trecutului său de procuror comunist, Lazăr, care a făcut parte la un moment dat din comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Aiud, unde erau încarcerați și deținuți politici, este perceput, în acest moment, ca un ultimul bastion în calea mafiei care vrea să torpileze independența magistraților pentru a-și rezolva probleme penale.

Filosoful și publicistul Ciprian Apetrei a făcut, în noaptea grea de miercuri spre joi, o radiografie corectă a marilor ipocriți ai momentului, care condamnă meschin nedisidența lui Lazăr din perioada comunistă, determinându-l să plece și să ușureze drumul infractorilor spre o victorie finală devastatoare.

Redăm integral cele scrie de domnul Apetrei pe pagina sa Facebook:

Moralitatea se întoarce în România. Să îl îngropăm pe Lazăr, să vedem dacă învie. Să facem o lustratie care să înceapă și să se termine cu el.

Daniel Morar returnează un premiu GDS. Uită că face parte, pe bani mulți de tot, dintr-o Curte Constituțională care ia decizii în toaletă și care a dezonorat această instituție. Cât am mai crezut în acest erou justițiar. Este nemulțumit în schimb de Lazăr. Colegialitatea cu Dorneanu și cu Lăzăroiu, cel care nu se dă dus de acolo deși i-a expirat mandatul, nu îl deranjează. Deloc. Amândoi au fost propuși acolo de Traian Băsescu.

Cutare și cutare fost deținut politic se aliază cu lucrătorul pentru securitate Voiculescu, care și-a turnat familia tot la Securitate, că să denunțe abuzurile lui Lazăr. Altul se suspendă din GDS, care i-a dat un premiu lui Lazăr, ultimul bastion al independenței justiției. Da, om curajos și cu principii, a demisionat temporar din acel GDS în care a fost printre fondatori Silviu Brucan, venit pe tanc de la Moscova, ultimul supraviețuitor al generației de criminali staliniști. Dânsul nu a fost deranjat până astăzi, când ar vrea să îl îngroape pe Lazăr.

Sunt susținuți de EVZ, ziarul care aduce, constant, laude, foștilor generali de Securitate care erau "patrioți" și merită respectați. Și de PSD, partidul fondat de Ion Iliescu, de care nu s-au dezis niciodată. Și care se șterge prin părțile esențiale cu imaginea foștilor deținuți politici. Sprijiniți de jalnicul șef al (fostului) PNȚcd, distrus iremediabil de către ciracii foștilor securiști.

Vârf de lance sunt fostele slugi ale lui Vadim, o slugă sinistră a lui Ceaușescu, șef al unui partid plin de foști ofițeri de securitate. Adevărați torționari. Lingăul și-a lăsat urmășii pe mâini bune, iar el a fost înmormântat cu onoruri de stat. Că și Adrian Păunescu. Dar noi să îl îngropăm pe "torționarul"Lazăr.

Și o notă culturală, de amuzament amar. Fostul dizident și poet Mircea Dinescu, ajuns între timp circar bucătar plătit de stat să ne facă de ras prin toată lumea și servitor pe bani mulți al PSD, se hăhpie, tâmp, de Iohanis că scrie cărți. El a abandonat de mult această carieră, se câștigă mai bine din prostituție politică.

Altfel, Dragnea este bine și a propus un semianalfabet că ministru al justiției. Pe cel care urlă în Parlament să fie declarat Regele Mihai persoană non-grata.

Slugarnicul Tudorel a aflat că o cârpă de șters pe jos este ușor de înlocuit. Indiferent câte servcii a adus, mereu se va găși unul și mai netrebnic.

Vreți să pariem ce far al moralității va propune PSD că procuror general, după ce îl îngroapă "anticomunistii", brusc treziți din somn, pe Lazăr?

Un proces al lui Augustin Lazăr, comentat în direct la Antena 3 de "maestrul" Cristoiu, în care acuzator să fie Voiculescu, judecător Iliescu, și călău Codrin Ștefănescu, iată în, sfârșit, procesul comunismului. Punctul 8 de la Timișoara. Varianta tovărășească. Au câștigat, până la urmă.

Aici suntem. Noapte bună!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.