O reclamă stranie cu Elena și Nicolae Ceaușescu despuiați a răsărit în metroul din Moscova. Ce mesaj subliminal anti-Putin ar transmite ea


O reclamă stranie cu Elena și Nicolae Ceaușescu despuiați a răsărit în metroul din Moscova. Ce mesaj subliminal anti-Putin ar transmite ea

Expertul în spațiul ex-sovietic Armand Gosu distribuie o imaginea postată pe Facebook de o rusoiacă în care apare cuplul prezidențial comunist de tristă amintire al României, precizând că a fost imortalizată în metroul din Moscova. Nici măcar autoarea fotografiei nu înțelege care ar fi rostul acestei reclame sau al altor imagini cu Oleg Pavlovici Tabakov, un reputat artist sovietic, și Nikita Hrușciov, liderul URSS din perioada Războiului Rece.

Armand Gosu spune însă că „poate că cineva lucrează la subconștientul rușilor, asociind căderea lui Ceaușescu din decembrie 89 cu situația lui Putin de astăzi, din Rusia. Acum o săptămână într-un straniu articol se menționa că Ceaușescu ar fi fost răsturnat pentru că a ratat reforma pensiilor. N-a fost nici o reformă a pensiilor in 1989 în România. În schimb, Putin chiar a supărat multă lume în Rusia cu reforma pensiilor promovată în vara 2018.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.