Oare nu ar trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu?


Oare nu ar trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu?

Nu un an şi patru luni, nici nouă luni şi nici şase luni, cum era pînă la desfiinţarea acestui serviciu.

Dar măcar trei luni, pentru ca tinerii să poată ţine în mînă o armă, să poată participa la stingerea unui incendiu, la salvarea de vieţi dintr-un accident de circulaţie sau la acţiuni de decontaminare. Şi pentru a putea ridica un bax de apă pe care să reuşească să-l ducă pînă la poarta unor bătrîni neajutoraţi, şi nu să gîfîie, să se împiedice după primii trei paşi făcuţi și să cadă în nas.

Şi pentru a nu fi deranjul prea mare, nici pentru Stat şi nici pentru tineri, s-ar putea efectua serviciul militar în localitatea de domiciliu sau într-o localitate apropiată, după programul 08.00 - 16.00.

Omenirea se va confrunta cu noi şi noi provocări şi va fi nevoie de ajutorul unor oameni instruiţi şi care ştiu ce este aceea disciplină. Măcar un pic de disciplină.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.