Omagiu inocenților care, la 10.08.2018, au îngropat regimul Dragnea! Rușine celor care nu vor să le facă dreptate


  • Podul
  • Aug 6, 2020 14:58
  • 10963
Omagiu inocenților care, la 10.08.2018, au îngropat regimul Dragnea! Rușine celor care nu vor să le facă dreptate

10 august 2018 a fost începutul sfârșitului Ciumei Roșii. A fost Stalingradul guvernării PSD, momentul în care pesediștii au pierdut inițiativa politică și nu au mai putut opri prăbușirea.

“Victoria“ jandarmilor asupra a zeci de mii de inocenți - femei, copii, bătrâni, gazați, bătuți cu violență sau trântiți la pământ fără nici un motiv – a fost, de fapt, o cumplită înfrângere pentru banda care conducea țara. A expus întregii lumi putreziciunea regimul Dragnea. Cine mai putea fi alături de o guvernare care trimite mii de brute în armură și cu bâte în mână împotriva unor copii? De aceea spun că sacrificiul oamenilor buni care s-au strâns, în acea zi, în Piața Victoriei, a salvat România. A fost picătura care a umplut paharul. În mai 2019, PSD a încasat o bătaie zdravănă la alegerile parlamentare, în noiembrie a pierdut rușinos prezidențialele și tot atunci a fost nevoit să cedeze guvernarea.

Fiecare cetățean care a participat la mitingul din 10 august 2018 merită respectul poporului român, o spun fără nici o exagerare.

Au trecut doi ani. Sunt alături de protestatari și le transmit respectul meu. Și le simt durerea! Când se va face dreptate?

Când vor vedea mamele care și-au condus copiii gazați la spital că cei vinovați răspund în fața judecătorului?

Când va ști tânărul nevinovat cine sunt rinocerii care l-au pus la pământ și și-au înfipt bocancii în el, doar pentru că iubea libertatea?

Și, nu, nu mă refer doar la subofițerul care a apăsat pe trăgaci sau la fruntașul care mânuia bastonul, ci la cei care au dat ordine, în vârful piramidei ierarhice. La cei care stăteau ascunși în fostul sediu al CC al PCR sau în fostul palat al lui Ceaușescu de la Scroviștea. Râd de noi, doamna Carmen Dan și domnul pușcăriaș Liviu Dragnea.

Ce este și mai trist este faptul că regimul de azi, al partidului liberal și al domnului Iohannis, s-a cocoțat la putere pe sacrificiul protestatarilor din 10 august. Și i-a uitat! Când le-a fost de folos, politic, au protestat la abuzurile jandarmeriei și au cerut pedepsirea vinovaților. Acum, ne iau de sus cu “independența Justiției“, de parcă nu ei ar fi numit conducerile parchetelor, ignorând protestele societății civile și avizele negative ale CSM. Sau ronțăie niște fraze goale, în care se simte doar teama că pierd voturi. Toată presa a scris că șefa DIICOT, cea care a îngropat inițial dosarul Jandarmeriadei, este prietenă de familie cu colonelul Paraschiv, unul din capii intervenției din 10 august 2018, dar domnii Predoiu și Iohannis tot au cocoțat-o în post. Asociațiile de magistrați au arătat de ce doamna Hosu este vinovată de faptul că, până la această oră, nici un jandarm nu a ajuns în fața judecătorilor. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, avea toate motivele să o dea afară pe șefa DIICOT! Și nici nu mă las păcălit de decizia de infirmare parțială a clasării parțiale a dosarului Jandarmeriadei: este o nouă tergiversare, se trage de timp până trec alegerile și mulți vor uita.

Domnii Predoiu, Orban și Iohannis fac o cumplită greșeală crezând că îi vor păcăli pe români și vor putea să îi facă scăpați pe cei care au ordonat masacrarea a zeci de mii de civili pașnici.

Nu vom uita cum ați trădat încrederea a zeci de mii de inocenți, bătuți, gazați, maltratați, pe umerii cărora ați ajuns în palatele în care acum dormiți sau parafați noi blaturi cu Ciuma Roșie, uselistă!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.