Omul bun din Ferentari care face lecții cu copii săraci a fost alungat de mafia PSD. Miza – milioane de euro


Omul bun din Ferentari care face lecții cu copii săraci a fost alungat de mafia PSD. Miza – milioane de euro

PSD, filala mafioată sector5, a decis să boicoteze un proiect de voluntariat unic la nivelul Bucureștiului, de teamă că inițiatorul acestuia, Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în cabinetul Dacian Cioloș, ar putea încurca electoral prăduitorii de partid. Deși proiectul derulat de Nicolae și colaboratorii săi presupune doar sprijinirea copiilor săraci din Ferentari, cu risc major de abandon școlar, și nu a implicat niciodată acțiuni politice, beneficiind chiar de suportul unor voluntari membri PSD, primarul sectorului 5 Daniel Florea a tras toate sforile pentru a opri activitatea lui Valeriu Nicolae, propunând ceva absolut identic, practic un plagiat după munca de 12 ani a voluntarilor, dar care va costa nu mai puțin de patru milioane de euro.

Fost membru PLUS și candidat la europarlamentare, restras însă din politică pentru că era prea multă înverșunare, Valeriu Nicolae a fost distins, în 2018, cu "World’s Children’s Prize", pentru "eforturile sale neobosite de a sprijini copiii extrem de vulnerabili din ghetoul Ferntari", după cum anunţa organizaţia, pe pagina oficială de Facebook. Premiul i-a fost înmânat chiar de Regina Silvia a Suediei în cadrul unei cerenomii la care au participat și Rică şi Ionuţ, doi dintre copiii sprijiniți prin voluntarilor din Ferentari. Detalii AICI

 Valeriu Nicolae a explicat într-o postare pe Facebook: „PSD-ul a câștigat iarăși. Ilogic, mărlănesc și tipic cu oamenii lui Vanghelie, omul Partidei Romilor și cei de la UNPR. Au votat să bage 4 mil EUR pentru a face exact ceea ce facem noi minus dedicație tipică voluntarilor, partea de ajutor medical, administrativ, oftalmologic, hrană și urgențe pe care le făceam noi, în aceeași școală. Gratis, pe banii noștri. Asta o vor face numai cu o parte a copiilor și familiilor lor căci o bună parte nu pot intra în programul lor. Probabil o să vină cu salarii mai mari ceea ce o să forțeze o parte a celor de la Policy Center să muncească pentru ei lucru care o să-i afecteze negativ și pe cei de la Policy. Am ceva planuri pentru ce o să fac pentru a nu pierde copiii care sunt la cel mai mare risc de a nu se duce la școală și meditații pentru cei care au nevoie. Probabil o să folosesc casa proprie și o să încerc să cumpăr o altă casă care să funcționeze și ca adăpost pentru cei care au cea mai mare nevoie (femei și copii abuzați sau foarte vulnerabili din ghetou sau pentru alți oameni care au nevoie). O să o numim Casa Bună . USR, PLUS, PNL promit că pentru alegerile locale o să îmi iau o pauză profesională și o să fac tot ceea ce pot pentru a scoate PSD-ul de la primăria sectorului 5 și a Bucureștiului. Îmi fac și mutație pentru a mă asigura că pot vota pentru ambele primării. Asta a fost o victorie pirică și sper eu că printre ultimele victorii ale PSD-ului. România nu e PSD-ul. România mea e România sutelor de voluntari și a oamenilor cu bun simț care sfințesc locul unde sunt.”

Potrivit hotnews.ro, înainte de ședința de Consiliu Local mai multe grupuri civice au cerut Primarului Sectorului 5 ridicarea imediată a interdicției impuse voluntarilor și copiilor de a mai folosi spațiul respectiv, iar aleșilor locali să se delimiteze de această acțiune și să respingă categoric decizia primarului.

„Suntem revoltați de hotărârea Primarului Sectorului 5 care a decis să interzică, începând cu 1 Septembrie, activitatea voluntarilor care ajută săptămânal peste 100 de copii marginalizați să își facă temele în spațiul pus la dispoziție de școala nr. 136 din Ferentari. Frapantă aici însă, a fost micimea umană din spatele acestui gest. Primarul Daniel Florea, îngrijorat că Valeriu Nicolae - inițiator al programului ce lucrează de 12 ani cu peste 100 de copii în comunitatea din Ferentari - ar putea reprezenta un potențial pericol pentru funcția lui dacă ar vrea să candideze pentru pozitia de primar in sectorul său, a decis să blocheze printr-o hotărâre accesul voluntarilor și copiilor în spațiul din scoala 136, considerând că astfel îl poate șicana și intimida pe acesta. Valeriu Nicolae a declarat public de nenumărate ori că nu are nici o intenție să se mai implice în viața politică. Primăria invocă faptul că ar urma să desfășoare în acel spațiu un program similar pentru care s-au alocat 4.000.000 de euro, program care însă este identic cu cel desfășurat acolo de Policy Center for Roma and Minorities în mod GRATUIT. Conform rapoartelor realizate de către ONG-uri și instituții oficiale, cu acei bani se pot realiza astfel de proiecte în cel puțin încă 10 școli din Ferentari unde situația copiilor e la fel de gravă”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de grupurile civice ( #activAG Pitești, Acțiunea Civică Galați, Asociația Platforma România 100, Canada Save Roșia, Corupția Ucide, Diaspora Milano, Geeks for Democracy, Grup Civic Cetățean Implicat, Grupul Civic Madrid Ro, Grupul Protestatari pentru Democrație Londra, Inițiativa România, Reset, #REZISTENȚA etc).

 Anterior, pe 24 august, VN publicase pe Facebook: „Ticăloșie explicată.

Pe 19 august primăria sectorului 5 agreează că vor reînnoi contractul Policy Center și automat posibilitatea noastră, a voluntarilor de a continua activitățile cu copiii de la Școala 136. Sunt sunat pe 20 de un om ok din primărie care îmi zice că primarul își dorește să ne dea afară și că pregătesc o hotărâre de consiliu căci eu sunt împotriva lui și că sunt un risc pentru alegeri din partea USR PLUS. Ignor telefonul căci mi se pare mult prea stupidă ideea chiar și din partea primarului PSD, mare susținător al domnului Dragnea. Mă roagă și ca nu care cumva să zic asta. Șicane am tot avut că doar binele se pedepsește dar nimic pe care să nu pot rezolva. Pe 21 primesc un mesaj prin care sunt rugat să nu mai intru în școală în ultimele 2 săptămâni dinaintea începeri școlii. Pe 22 mă sună prietena de la PNL și îmi spune practic același lucru despre primar. Verific și cu un membru PSD care îmi confirmă și el după ce la rândul lui verifică cu mai mulți consilieri. Mai fac o verificare - același rezultat. Scriu. Pe 23 la inițiativa primarului apare un proiect de hotărăre prin care se vor cheltui 4 milioane de EUR de către o organizație care va face exact, dar exact ceea ce am făcut noi pe gratis și Policy Center. Primarul cere directoarei școlii în hotărârea menționată să aloce un spațiu exact ca spațiul pe care îl avem noi pentru activitatea noului ONG pentru 4 ani. Tot pe 23 primăria la presiunea mass-media dezminte într-un comunicat stupid că ar vrea să ne dea afară dar mă acuză de "politizare" și spun că vor face tot ceea ce este posibil să împiedice aceași "politizare" a actului educațional. Am cerut permisiunea să dezvălui cele de mai sus și am primit-o cu condiția să păstrez anonimatul că, deah, e vorba de PSD. E drept că au fost de-a lungul timpului membrii PSD care au ajutat și că printre voluntari sunt cel puțin 2 PSD-iști.

Sunt cel puțin 10 școli în Ferentari și Rahova unde s-ar putea face ceea ce facem noi gratis cu cei 4 mil. de EUR din bani publici. Altele decât Școala 136 dar cu probleme la fel de mari. Propunerea va fi discutată în consiliu dar dacă nu făceam scandal cel mai probabil ar fi trecut căci arată chiar foarte bine pe hârtie. Hotărârea poate fi oprită de consilierii USR și PNL. Share să ajungă și la ei. Mulțumesc tare mult pentru cei care au share-uit postarea precedentă pe aceeași topică.

Azi am fost în ghetou. Cărat un pat, o mașină de spălat, un frigider, un aragaz și un cuptor cu microunde. La club au fost cu Corina grupul de pitici. Mâine facem teme de la ora 11. Mai jos link-urile pentru cei mai sceptici dintre cititorii mei.
http://sector5.ro/media/51934/punctul-6-27082019.pdf…
http://s2.ziareromania.ro/?mmid=7c50e5608b148f73ab
#ticăloșieprimăriasector5

PS. Mă gândesc că nu ar strica un buletin de sectorul 5. Dacă aveți sugestii de casă de cumpărat eventual cu o curte să putem aduce copiii vă rog mesaj privat. Dacă nu găsesc eu pe cineva să mă ia în spațiu locativ.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.