"Operațiunea Bulgărirea"-RISE Project prezintă cum încearcă Dragnea să își protejeze anturajul cu probleme penale

Bulgărirea este numele unei acțiuni de optimizare fiscală pentru care doi apropiați ai lui Liviu Dragnea au ajuns în fața judecătorilor de la Curtea Supremă.

Liviu Dragnea încearcă să își protejeze prietenii din Teleorman printr-o ințiativă legislativă de amnistiere a evaziunii fiscale. Cei doi apropiați ai liderului PSD sunt acuzați de procurori că au privat bugetul public de un milion de euro, taxă pe valoare adăugată aferentă unor importuri de utilaje agricole.

„Personajele:

Marian Fișcuci: este prietenul din copilărie al lui Liviu Dragnea. Împreună cu soția sa dețin compania Proinvest, firmă din Alexandria, Teleorman care importă utilaje agricole. Fișcuci este judecat la Curtea Supremă într-un dosar de evaziune fiscală în care este acuzat că nu a plătit TVA după ce a revândut tractoarele importate.

Adrian Simionescu: a fost deputat PSD și vicepreședinte al Consiliului Județean în perioada când Dragnea era președintele aceluiași CJ. Simionescu este cel care deține și a înființat compania Fan Speed din Bulgaria prin contabilitatea căreia au trecut tractoarele transformate în piese ale dosarului de evaziune.

Florin Tunaru: Fost vicepreședinte ANAF și fost trezorier PSD. Procurorii susțin că, prin intermediul unei societăți de contabilitate, Tunaru explica tandemului Fișcuci – Simionescu cum să-și aranjeze contabilitatea”, scrie Rise Project în investigația care vizează „Operațiunea Bulgărirea”, scriu cei de la Rise Project în anchetă. 

Întreaga anchetă poate fi văzută AICI