Opoziția nu trebuie să se culce pe o ureche. Moțiunea nu are voturile necesare pentru ca Guvernul Dăncilă să cadă, potrivit informațiilor de culise din PSD


Opoziția nu trebuie să se culce pe o ureche. Moțiunea nu are voturile necesare pentru ca Guvernul Dăncilă să cadă, potrivit informațiilor de culise din PSD

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, după ce parlamentarii Horia Nasra, respectiv Cornel Itu s-au întors la PSD, că șansele moțiunii de cenzură nu sunt afectate, întrucât cei doi deputați nu erau oricum semnatari ai moțiunii de cenzură și nici nu au fost luați în calcul ca votanți.

CITIȚI ȘI: Ludovic Orban calmează spiritele privind moțiunea după întoarcerea celor doi deputați în PSD: Nu au fost luați în calcul!

CONSULTAȚI ȘI: Viorica se crede la lăutari pe banii românilor. Cu câte miliarde de lei a aruncat premierul pentru a periclita șansele moțiunii de cenzură

Dar, conform postului de televiziune Digi24, există informații din interiorul PSD potrivit cărora, în momentul acesta, Opoziția ar avea un număr de 227 de voturi pentru moțiune din cele 233 necesare. 

"Vin informații din partea PSD potrivit cărora în momentul de față ar fi reușit în urma negocierilor purtate să lase opoziția cu 227 de voturi. Trebuie să recunoaștem că au un as în mânecă extrem de important și anume că pot pune pe masa negocierilor funcții extrem de râvnite de parlamentarii cu care negociază și discută privind votul de joi", a spus reportera Digi24, prezentă la Palatul Parlamentului. 

De altfel, președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți seară, la Europa FM că nu este ferm convins că moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă va trece de votul Parlamentului.

"N-aș pune mîna-n foc că moțiunea va trece, sînt pur și simplu reticent: sper să se-ntîmple lucrul acesta, există premisele ca ea să treacă. Există, la momentul curent, un număr mai mare decît acel 233 de oameni care spun că vor vota moțiunea.

Dar puțina experiență, de trei ani, din Parlament îmi arată că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par.

De-asta păstrez o minimă circumspecție față de rezultate", a precizat Dan Barna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.