Ordin avizat de Vela: toți pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați! Mai mult, se suspendă internările pentru investigațiile medicale care mai pot aștepta

În baza unui ordin avizat luni de ministrul de Interne, Marcel Vela, începând de mâine, 24 martie, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. Măsura a fost luată pentru 14 zile. 

Mai mult, în termen de 48 de ore, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor. Măsura se aplică atât spitalelor de stat, cât și celor private. 


Comunicatul Grupului de comunicare strategică:

"Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului".