Oreste analizează candidatura lui Rareș Bogdan la europarlamentare: "Are avantajul transparenței, cât și cel cultural!"


Oreste analizează candidatura lui Rareș Bogdan la europarlamentare: "Are avantajul transparenței, cât și cel cultural!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu a analizat joi seară, în cadrul emisiunii Dosar de Politician, candidatura lui Rareș Bogdan din partea PNL la alegerile europarlamentare. 

Concret, Oreste a precizat că Rareș Bogdan are o serie de atuuri prin care aduce un plus politicii românești, dar de asemenea reprezintă o pierdere pentru presă. Jurnalistul invocă că avantajele pe care Rareș Bogdan le are țin atât de transparența construită în anii în care a fost om de televiziune, fapt ce a generat o imagine credibilă în fața românilor, cât și la nivel cultural, căci a terminat Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Babes-Bolyiai.

"Spre deosebire de alți jurnaliști care au intrat în politică, Rareș Bogdan nu a plecat la finalul carierei de jurnalist, ci în plină glorie, ceea ce înseamnă că expresia lui de a iubi România în fiecare zi se concretizează și mai mult. Presa rămâne câinele de pază al democrației, dar care latră și nu mușcă. Eu privesc cu mare încredere și cu parțială bucurie intrarea lui Rareș Bogdan în politică. Am o doză de tristețe pentru că presa rămâne mai săracă fără el.

Avantajele pe care Rareș le va aduce clar pe partea dreaptă a politicii românești sunt în primul rând transparența de care el a dat dovadă timp de 7-8 ani în televiziune. În fața camerelor nu poți să minți. Este un mare avantaj când ești expus zi de zi, 24 de ore din 24 atenției opiniei publice. Fiecare detaliu, fiecare virgulă în retorică nu scapă publicului. Cred că s-a stabilit un raport de încredere între Rareș Bogdan și publicul simpatizant de dreapta din România. Este firesc ca Rareș să ajungă la PNL. Dragostea dintâi nu se uită niciodată spunea cineva. Este clar că în tinerețea lui alături de alți nebuni frumoși ai Clujului au militat din partea organizațiilor studențești împotriva lui Ion Iliescu, împotriva criptocomunismului, împotriva instaurării unui regim postsovietic oligarhic și extrem de toxic pentru România. Rareș Bogdan mai are un avantaj, cel cultural. Faptul că a absolvit o facultate foarte prestigioasă de la Cluj, cea de Științe Politice din cadrul Universității Babes Bolyiai, faptul că întotdeauna Rareș a vorbit argumentat și pe subiect aduce un plus calitativ listei PNL și în general politicii românești. Nu va fi ușor. El este destul de călit în bătălia la baionetă, este adevărat că din studioul de televiziune. Eu îl asigur pe Rareș că voi sta alături de el și îl voi sprijini din zona aceasta mediatică", a precizat Oreste Teodorescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.