Oreste devoalează Guvernul trădării naționale: ultimele jocuri ale PSD în favoarea Rusiei. Jurnalistul creionează fără cusur profilul nociv al Danei Gîrbovan


Oreste devoalează Guvernul trădării naționale: ultimele jocuri ale PSD în favoarea Rusiei. Jurnalistul creionează fără cusur profilul nociv al Danei Gîrbovan

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atenția asupra jocurilor pe care guvernarea PSD le face în interesul Rusiei. 

Ultimele acțiuni ale guvernării Dăncilă ce convin Kremlinului țin de propunerile făcute de PSD pentru funcțiile de miniștri: Dana Gîrbovan-Justiție, Iulian Iancu-vicepremier pentru Economie și Șerban Valeca-Educație.

Redăm analiza jurnalistului Oreste Teodorescu:

"5 motive pentru care guvernul României lucrează exclusiv pentru Rusia lui Putin

PSD rămâne Ciuma Roșie! Busola lui Dragnea care arată doar Estul a fost înlocuită de broșa lui Dăncilă, însă asta e singura diferență! Leadership-ul acestui grup infracțional organizat bifează doar agenda Kremlinului.

Rezultatele vizitei președintelui Iohannis la Washington i-a băgat in corzi pe agenții de influență răsăriteni din Guvernul României și, chiar în mod simbolic, pe 23 August au mai trădat odată interesele naționale.

1. Guvernul a propus trei miniștri foarte iubiți la Moscova: Iulian Iancu, omul care a instrumentat legea offshore, care a pus pe fugă compania Exxon Mobil și ne-a aruncat într-o competiție falimentarî cu gazul rusesc, mult mai ieftin decât cel produs la noi. Dana Gîrbovan, la Justiție! Promovată și lăudată zilnic de propaganda Kremlinului Sputnik, adulată în studiourile Antenei 3 și RTV de trompetele rusești Pleșoianu, Mocanu plus biata Soneria Matei de la B1, toți susținători că România este o colonie americană de mâna “a paișpea”, Gîrbovan a susținut frenetic modificările lui Liviu Dragnea și Florin Iordache la legile justitiei. Și pe Șerban Valeca, un rusofil vechi în sistem, omul lui Adrian Năstase, fratele de sânge al lui Dughin, ideologul Kremlinului.

2. A renunțat la serviciile singurului ministru pesedist, care a înțeles importanța rolului anticorupție și a întăririi instituțiilor statului, Ana Birchall de la Justiție, un politician apreciat de Ambasada SUA

3. Vrea să elimine din proiectul de OUG pentru modificarea Codului de Procedură Penală prevederile care înăspresc condițiile de eliberare condiționată, visul politicienilor penali!

4. S-a zbătut să obțină funcțiile de comisar european pentru Rovana Plumb și Dan Nica, doi politicieni cunoscuți pentru poziții eurosceptice, anti-americane, și practicanți ridicoli ai național-ceaușismului .

5. Menținerea în anturajul premierului a unor foști ofițeri SIE, care au lucrat cândva în “Era Caraman” împotriva intereselor NATO", analizează Oreste. 

Totodată, Oreste Teodorescu trece în revistă aspectele tenebroase ale trecutului Danei Gîrbovan, unul din exponenții care au apărat atacul PSD asupra justiției, judecătoarea fiind intens promovată și de propaganda rusă Sputnik, nu doar de clasicele trompete propagandistice precum Antnea 3 și RTV:

"Cine este fata tunsă militărește și care poarta bluze transparente fără sutien, pe numele ei atât de drag propagandei ruse, Dana Gîrbovan?

Din pepiniera de cadre utile Moscovei, alături de nume precum Liviu Pleșoianu, Răzvan Savaliuc, Sorina Matei, Mircea Badea, Ingrid Mocanu, se remarcă destul de lesne și Dana Gîrbovan, președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, ONG înființat în 2007 și care are numărul fabulos de 10 membri, din care doar jumătate sunt cotizanți.

Cultivată asiduu în studiourile Antenei 3 și preluată cu sfințenie de RTV, lăudată cu osanale de propaganda oficială a Kremlinului, Sputnik, Gîrbovan și-a construit notorietatea prin atacareă sistematică a statului de drept, președinției, serviciilor secrete în același timp cu susținerea totală a desantului grupării Dragnea împotriva Justiției...

Iată doar câteva dintre “misiunile” ei în spațiul public, decupate la milimetru din programul de manipulare, dezinformare, fake news propagate de propaganda rusă:

* În februarie 2017, după ce Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar privind adoptarea și ulterior abrogarea controversatei OUG 13, care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată țara, Dana Gîrbovan califica ancheta DNA drept "un derapaj" și cerea "o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj".
* Pe 9 iulie 2019, în ziua publicării Raportului GRECO ce arăta că România a făcut progrese insuficiente în combaterea corupţiei și critica înființarea Secției speciale, Dana Gîrbovan afirma că: "Rapoartele GRECO pe Romania confirmă, încă o dată, că aceste evaluări sunt nu doar vădit subiective, ci conțin și erori grosiere. (...) Raportul de follow-up cuprinde o analiză părtinitoare și pe alocuri superficială ori eronată a problemelor ce fac obiectul sau, fapt ce compromite seriozitatea și profesionalismul unui asemenea raport ce se finalizează prin 'recomandari' adresate unui stat pe chestiuni ce țin de justiție".
* La finalul lunii iulie 2019, Dana Gîrbovan afirma că "este tristă și foarte cinică folosirea cazului de la Caracal pentru ca diverși magistrati, jurnaliști sau formatori de opinie să își valideze tezele despre justiție și modificările aduse legilor justiției ."
* Dana Gîrbovan a criticat și organizarea referendumului pe justiție din 26 mai , despre care a declarat că îi amintește de "comunism": "Prin includerea mai multor probleme într-o singură întrebare, referendumul din 26 mai încalcă libertatea fiecărui cetățean de a-și exprima distinct punctul de vedere cu privire la fiecare dintre multele probleme supuse referendumului. “
* A fost o susținătoare, anul trecut, a modificării legilor justiției în varianta în care au trecut de "Comisia Iordache" și de Parlament și a contribuit activ la elaborarea acestora.

Astăzi, această doamnă tunsă militărește, aparent timidă, genul tocilar care a învățat bine câteva fraze pe care le combina între ele, specializată în dreptul muncii este propunerea Guvernului Dăncilă pentru portofoliul Justitiei! Singura diferență față de Iordache “altă întrebare” constă în purtatul bluzelor transparente fără sutien și a faptului că este mult mai rezistentă la băutură!

Numirea ei este salutată imediat de coropișnițele degrabă pupătoare de moaște kaghebiste: Gelu Vișan și Sorina Matei. Cum unde în altă parte decât în Sputnik...", punctează Oreste. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.