Oreste devoalează miza alegerilor din 2020: E o luptă între retrograzii moștenitori ai ceaușismului și putinismului și cei care care au un pattern inspirat de modelul occidental!


Oreste devoalează miza alegerilor din 2020: E o luptă între retrograzii moștenitori ai ceaușismului și putinismului și cei care care au un pattern inspirat de modelul occidental!

Jurnalistul Oreste Teodorescu devoalează miza alegerilor locale, respectiv parlamentare din 2020.

Concret, românii au de ales în anul 2020 între PNL și USR, care au o abordare politică inspirată din modelul occidental, și pesediști, care, de fapt, reprezintă "retrograzii moștenitori ai ceaușismului și putinismului".

Redăm analiza jurnalistului Oreste Teodorescu: 

"Adevărată miză a războiului politic între PSD și acoliții Versus PNL și USR

Marea problemă a sistemului românesc se naște din incapacitatea politică de a defini ce stat este România. Neocomuniștii de la PSD și sateliții lor au construit statul paternalist sau asistențial, cu zone largi de populație dependentă de ajutoare sociale, cu bugetari care depind de numiri politice și pensionari terorizați că li se taie pensiile, etc.

Liberalii și în general partidele de centru-dreapta, cel puțin formal, își doresc statul suplu, sau antreprenorial, cu politici clare, care să încurajeze investițiile și concurența piețelor libere!

Cu alte cuvinte, patternul pesedist este statul oligarhic chinez, adaptat de ruși după prăbușirea URSS, adică schimbarea conceptului de partid-stat în statul-partid, pe când cel al liberalilor și al USR este inspirat de modelul occidental.

Aceasta este lupta fundamentală între retrograzii moștenitori ai ceaușismului și putinismului cu cei care se inspiră din contractul social care a permis lumii libere să progreseze, fără implicarea abuzivă a statului în justiție și economie.

De rezultatul acestor alegeri depinde viitorul nostru!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.