Oreste, întrebări esențiale privind viitorul României. Klaus Iohannis, PSD și PNL, în vizorul jurnalistului


Oreste, întrebări esențiale privind viitorul României. Klaus Iohannis, PSD și PNL, în vizorul jurnalistului

România a depășit episodul alegerior prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis obținând votul pentru al doilea mandat de președinte. 

În acest context, jurnalistul Oreste Teodorescu pune o serie de întrebări esențiale pentru viitorul României, legate de PNL, PSD și președintele Klaus Iohannis.

Redăm postarea jurnalistului Oreste Teodorescu:

"Întrebările fundamentale ale momentului:

1. Se poate reforma rapid, la Putere, PNL-ul? Există cumva pericolul transformării Ciumei Roșii în Ciuma Galbenă? Are cabinetul Orban tăria de a nu înlocui dictatura baronilor pesediști cu cei liberali? Se vor deschide listele electorale locale și generale pentru oameni valoroși din afara politicii, din țara și mai ales Diaspora?

2. Are vreo șansă PSD-ul să redevină un partid de stânga frecventabil în Europa? Au înțeles liderii socialiști cât de toxică a fost retorica peremistă, rusofilă și antioccidentală promovată de procentofagii și sclavii lor mediatici?

3. Va avea președintele Klaus Iohannis cu cine să pună în aplicare proiectul său de țară? Va găsi în toate partidele politice parlamentare suficienți oameni care să pună interesul național mai presus de cel mărunt? Va avea un mandat cu suficientă putere să concretizeze drumul României normale, sau se va trezi iar singur și izolat la Palatul Cotroceni ca în primul mandat?". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.