Oreste lansează acuzații dure în cazul 10 august: Aflarea adevărului întârzie din cauza complicilor din aparatul judiciar, susținuți de PSD-ALDE! EXCLUSIV INTERVIU


Oreste lansează acuzații dure în cazul 10 august: Aflarea adevărului întârzie din cauza complicilor din aparatul judiciar, susținuți de PSD-ALDE! EXCLUSIV INTERVIU

Scena politică românească s-a cutremurat miercuri, 30 ianuarie, în momentul în care viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu, a făcut niște precizări menite să răstoarne situația în privința protestului diasporei din data de 10 august și a violenței jandarmilor asupra manifestanților. Concret, viceprimarul Bucureștiului a recunoscut că a mințit la Parchet legat de manifestația din 10 august pentru a-și apăra partidul. 

CITIȚI MAI MULTE AICI: Aurelian Bădulescu cutremură scena politică: Am mințit la Parchet legat de protestul din 10 august pentru a apăra PSD!

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura joi, 31 ianuarie, cu jurnalistul Oreste Teodorescu. Concret, întrebat în ce fel se schimbă datele problemei în pviința manifestației din 10 august și a aflării adevărului, analistul poltiic a subliniat că piesele puzzle-ului se așază la locul lor treptat și ies la iveală pe această cale minciunile oficialităților și ale presei propagandistice a PSD despre ceea ce s-a întâmplat atunci. În acest sens, jurnalistul a făcut o trecere în revistă a intoxicărilor propagate de oficialii PSD-ALDE și de posturile de televiziune afiliate acestora.

"Încet, încet piesele acestui puzzle se așază în formula corectă pentru că tot ceea ce s-a întâmplat în 10 august s-a încercat să fie deformat de declarațiile oficialilor Jandarmeriei, ale ministrului Carmen Dan, ale lui Dragnea care a spus că s-a încercat o răsturnare a instituțiilor statului și chiar o lovitură de stat. Acum, pentru cei care au participat, printre care mă număr și eu, lucrurile au fost limpezi încă de la început, iar tabloul real nu a avut și nu are nicio legătură cu prezentarea lui oficială. În primul rând dacă ne amintim, premeditarea violențelor din 10 august începe cu câteva zile înainte când pe oficinele coaliției de guvernare, Antena 3, România TV, site-urile de propagandă bolșevică, a apărut un interviu bizar cu un personaj necunoscut protestatarilor #Rezist care spunea că va fi o zi violentă, că sângele poate salva România, o declarație absolut halucinantă, demnă de un om cu tulburări psihice grave. Acest interviu a circulat, a fost repetat de nenumărate ori pe toate oficinele propagandei. După care, dacă ne amintim bine, cel care ceruse autorizare pentru 10 august care era un PSD-ist foarte ciudat a declarat la primărie că nu își mai asumă responsabilitatea acestui miting, întărind și mai mult scenariul că ar urma o zi de foc. Ulterior, începând cu după-amiaza și apoi seara zilei de 10 august au rulat declarațiile cu jandarmerița omorâtă sau bătută cu coloana ruptă, mașina cu cocktailuri Molotov, pungile cu fecale construindu-se imaginea unui Maidan ucrainean. La acestea se adaugă și declarația din 11 august a fostului colonel, trădătorul Daniel Dragomir care a fost dat afară cu mare rușine din SRI, că se pregătește ucrainizarea României, că forțele oculte, sorosiste vor să distrugă țara noastră

Ei bine, primele inadvertențe și primele neclarități au apărut atunci cu declarația prefectului de atunci al Capitalei, Speranța Cliseru, care contrazice brutal declarația ministrului de Interne. Apoi, ceva mai târziu a venit Gabriela Firea și a confirmat cumva ceea ce acuzau toți protestatarii maltratați și călcați în picioare de jandarmi că lucrurile nu stau chiar așa, iar ieri am văzut că se adaugă ca element de limpezire a situației din 10 august și declarația lui Bădulescu care a afirmat public că a mințit în fața procurorilor militari cu privire la ceea ce s-a întâmplat la protestul diasporei din Piața Victoriei. Bădulescu este un personaj important pentru că a făcut parte din comandamentul de monitorizare și de control a evenimentelor din 10 august prin funcția sa de viceprimar al Capitalei", a precizat lectorul universitar. 

Totodată, chestionat de ce întârzie atât de mult finalizarea anchetei procurorilor militari în cazul 10 august, Oreste Teodorescu a prezentat un tablou sumbru în care se află România și anume cel al acaparării instituțiilor menite să apere statul de drept de interesele meschine ale celor de la PSD-ALDE. Astfel, jurnalistul a evidențiat că există infiltrați în aparatul judiciar care sabotează procesul de aflare a adevărului în cazul mitingului din 10 august. 

De altfel, lectorul universitar a reliefat că este vorba și despre o luptă între occident și răsărit, cel din urmă dorind să destabilizeze România, iar 10 august a reprezentat un moment în care cele două tabere s-au confruntat.

"Anchetele procurorilor militari au fost gripate, sabotate evident prin controlul judiciar, prin intrarea Inspecției Judiciare peste procurori. De asemenea, numărul procurorilor militari care anchetau ceea ce a fost în data de 10 august era insuficient pentru anvergura și amploarea manifestației și a tuturor lucrurilor pentrecute acolo. Să ne gândim că sunt 400 de plângeri penale, mii de declarații ale martorilor care nu încurajau opinia oficială a ministerului de Interne și chiar a Guvernului României. Mai mult, este vorba despre mâna lungă a complicilor din aparatul judiciar susținuți politic de PSD-ALDE. Sunt infiltrați și în aparatul judiciar. Atunci, noi am observat că în acești 2 ani de guvernare ai lui Dragnea faptul că instituțiile care asigură statul de drept în România au fost perforate și atacate sistematic prin însuși ministrul Justiției, însuși Guvernul României. Lentoarea prin care procurorii de la DIICOT și DNA continuă să urmărească marile cazuri de crimă organizată și de corupție, deciziile CCR care nu au făcut altceva decât să răstoarne, să inverseze bunul mers al anchetelor judiciare în favoarea infractorilior și în defavoarea oamenilor cinstiți întăresc această idee a perforării instituțiilor care ar trebui să asigure statul de drept

Mie mi-e limpede că 10 august a fost într-adevăr o încercare de preluare ostilă a puținelor instituții care nu se supuseseră voinței de fier a grupării infracționale Dragnea și aici mă refer la Parchetul General, cu anexa sa Parchetul Militar, a DNA-ului, a Administrației Prezidențiale. Totul fusese pregătit la Scroviștea dinainte pentru a-l acuza pe președintele României, Klaus Iohannis, de înaltă trădare pentru a-l suspenda și pentru a prelua interimatul pe care probabil l-ar fi asigurat Tăriceanu, al doilea om în stat

Este o confruntare a celor două axe, cea nord-atlantică, occidentală și cea euro-asiatică și dughinistă. Cele două axe s-au ciconit cap în cap și în Piața Victoriei pe 10 august, dar lucrurile încep treptat să revină pe făgașul normal. Pe 10 august putem vorbi despre o jandarmeriadă așa cum cele 4 mineriade, din 90 până în 98, care nu au avut alt scop decât de a destabiliza România și a o păstra în zona rău famată a țărilor europene s-a prelungit iată și în 2018 la protestul diasporei numai că minerii au fost înlocuiți cu jandarmi, iar bastoanele acelea de cauciuc ale minerilor din anii 90 au fost înlocuite cu pulanele Jandarmeriei", a conchis Oreste Teodorescu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.