Oreste: "Minciuna ne omoară încet și pervers"! Referire la Ponta și Bănicioiu


Oreste: "Minciuna ne omoară încet și pervers"! Referire la Ponta și Bănicioiu

Jurnalistul Oreste Teodorescu a subliniat în contextul crizei COVID-19 că "minciuna ne omoară încet și pervers, căci aduce speranțe false și așteptări utopice".

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a făcut o paralelă cu tragedia de la Colectiv, atunci când Victor Ponta, premier la acea vreme, și Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătății pe atunci, mințeau că România are tot ce îi trebuie la nivel de sistem medical pentru tratarea marilor arși: "Vedem tot felul de politicieni, mulți fiind aceeași de 30 de ani, mințind cu nerușinare că dețin busola magică! Nu pot să uit triumfalismul lor după tragedia de la Colectiv când strigau din toți bojocii că sistemul medical românesc are tot ce-i trebuie și că trebuie să stăm liniștiți! Veghează ei la binele și siguranța noastră!".

Astfel, Oreste a anunțat pe Facebook că va discuta în emisiunea din această seară despre felul în care ne poate vindeca adevărul în plină epidemie

Redăm mesajul jurnalistului:

"Începem să trăim într-o lume în miniatură, distanțarea socială și lipsa contactului direct cu colegii, cu prietenii, cu furnizorii de servicii, cu străzile, mallurile, avioanele, trenurile, cu tot zumzetul viu și dinamic al vieții normale ne aruncă brutal într-o lume virtuală, dominată de știri! Camarazii noștri devin jurnaliștii, prezentatorii, realizatorii tv și influencerii din online! Nu-i cunoaștem personal, dar suntem nevoiți să acceptăm că doar prin intermediul lor avem contactul cel mai protejat cu lumea din afară! Dar oare ei dețin adevărul sau operează, fără să vrea, pe teritoriul minciunii?

Demisia ministrului Sănătății Costache ne sporește și mai mult anxietatea! Oare sistemul medical, singurul chemat concret să se lupte cu Dușmanul nevăzut va face față, sau va colapsa? Vedem tot felul de politicieni, mulți fiind aceeași de 30 de ani, mințind cu nerușinare că dețin busola magică! Nu pot să uit triumfalismul lor după tragedia de la Colectiv când strigau din toți bojocii că sistemul medical românesc are tot ce-i trebuie și că trebuie să stăm liniștiți! Veghează ei la binele și siguranța noastră!

Când vedem rata de infectare cu coronavirus a personalului medical din toate spitalele țării, cu epicentrul groaznic la Suceava, n-avem cum să nu tremuram de groază că iar suntem cumva mințiți! Păi dacă nici adevărul nu ne-a mai rămas ca barcă de salvare, atunci chiar suntem pierduți...

E limpede că acțiunea comuniștilor chinezi a întârziat cu cel puțin trei săptămâni eforturile de restrângere a epidemiei. Deci minciuna ne-a îmbolnăvit pe toți! Ne poate vindecă adevărul? Dar cine are curajul să-l spună?

Oricât de dur ar fi contactul cu el, să ne amintim vorba aia din bătrâni: adevărul nu a omorât pe nimeni! Minciuna însă da! Ne omoară încet și pervers, căci aduce speranțe false și așteptări utopice!

Încercăm în această seară să discutăm fără menajamente despre adevărul din sistemul medical românesc, alături de medici, experți și cei mai cerebrali analiști și jurnaliști!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.