Oreste punctează consecințele întâlnirii Iohannis-Trump pentru România: Urmează cel de-al treilea pas al parteneriatului cu SUA! Totodată, vom asista la o intensificare a războiului informațional!

Jurnalistul Oreste Teodorescu radiografiază întâlnirea președintelui României Klaus Iohannis cu președintele SUA Donald Trump din data de 20 august la Casa Albă. 

Astfel, Oreste subliniază că România va beneficia de investiții americane, căci în urma vizitei lui Iohannis la Casa Albă au fost perfectate acorduri economice majore. Mai mult, jurnalistul punctează faptul că "obiectivul major al politicii interne de la București va fi curățarea sistemului de conservele serviciilor secrete ostile NATO".

În acest context, Oreste atenționează că "vom asista la o intensificare a războiului informațional, a propagandei, a manipulării, a fenomenului fake-news și la o creștere în intensitate a discursului populist, anti-american și eurosceptic".

Redăm analiza jurnalistului Oreste Teodorescu:

"Viitorul României după vizita lui Iohannis la Casa Albă

România își consolidează statutul de aliat strategic al SUA. Cine studiază predicatele politicii externe americane înțelege corect scenariul prezentei Washingtonului în lume. Primul pas - securizarea: avem baze militare la Deveselu, Câmpia Turzii și Kogălniceanu. Al doilea pas - creditarea investițiilor: First Bank prima bancă americană operează deja în România. Urmează cel de-al treilea pas: investițiile. În urma vizitei președintelui Iohannis au fost perfectate acorduri economice majore!

România și Polonia sunt cele mai importante țări partenere pentru americani din Uniunea Europeană! Fapt care contravine flagrant politicilor expansioniste ale Federației Ruse. Vom asista la o intensificare a războiului informațional, a propagandei, a manipulării, a fenomenului fake-news și la o creștere în intensitate a discursului populist, anti-american și eurosceptic.

Obiectivul major al politicii interne de la București va fi curățarea sistemului de conservele serviciilor secrete ostile NATO, lupta împotriva corupției ca factor major de vulnerabilizare a Securității nord atlantice, crearea unui cadru legislativ peredictibil și eficient favorabil investițiilor strategice.

România va trebui sa găsească cheia unei armonioase colaborări economice cu partenerii UE, a unei atente și normale vecinătăți cu Rusia și a consolidării proiectului Intermarium, alături de Polonia, Croația și Țările Baltice", analizează Oreste Teodorescu.