Oreste reflectă cât de abject a fost demersul securistoid de demitere a lui Kovesi din fruntea DNA. Concluzia jurnalistului în urma verdictului CEDO


Oreste reflectă cât de abject a fost demersul securistoid de demitere a lui Kovesi din fruntea DNA. Concluzia jurnalistului în urma verdictului CEDO

Jurnalistul Oreste Teodorescu a reacționat după victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO în cazul demiterii abuzive de la șefia DNA, demers orchestrat în anul 2018 de mafia PSDragnea în frunte cu Tudorel Toader, ministru al Justiției la acea vreme, și președintele CCR, Valer Dorneanu. 

În acest context, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a subliniat umilința suferită de Tudorel astăzi în condițiile în care tot el, "omul de paie al Grupării Dragnea, susținea arogant peste tot în spațiul public că Laura Codruța Kovesi nu are nicio șansă să câștige la CEDO după ce aceasta i-a contestat decizia de a o demite de la șefia DNA".

Cât despre Dorneanu, Oreste a amintit despre metehnele securistoide, șeful CCR fiind cel care în 1999 și în 2010 a blocat Legea Lustrației. 

În concluzie, jurnalistul a evidențiat că decizia de astăzi a CEDO arată că artizanii demiterii lui Kovesi, Tudorel și Dorneanu, au afectat independența justiției și au produs repercusiuni negative asupra celorlalți procurori și judecători care au participat la dezbaterile publice privind reformele legislative. Mai multe detalii vor fi discutate de Oreste și invitații săi în această seară în emisiunea Jocuri de Putere, de la ora 23.

Oreste, pe Facebook: "Când încă își etala rictusul de sub aluniță ca ministru al Justiției, Tudorel Toader “Fă ceva”, omul de paie al Grupării Dragnea susținea arogant peste tot în spațiul public că Laura Codruța Kovesi nu are nicio șansă să câștige la CEDO după ce aceasta i-a contestat decizia de a o demite de la șefia DNA. Iată însă că Judecătorii CEDO i-au dat dreptate în unanimitate procurorului anticorupție! Concluzia deciziei este clară: îndepărtarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA a învins scopul menținerii independenței judiciare și a avut consecințe asupra celorlalți procurori și judecători care au participat la dezbaterile publice privind reformele legislative. Vom face un scurt remember și asupra activității unui alt mare dușman al statului de drept, politrucul Valer Dorneanu, cocoțat în conducerea Curții Constituționale a României, de către aceeași grupare prorusă din PSD. Legea Lustrației propusă de PNȚ-CD în 1999 a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ condus de Valer Dorneanu și blocată din nou în 2010 de același fost procuror comunist în noua sa calitate de judecător la Curtea Constituțională.

Vom face o radiografie a sistemului judiciar de astăzi împreuna cu Liviu Avram, Oana Stănciulescu, Ion M Ioniță și Cristian Diaconescu".

Sursa foto Dorneanu: Puterea.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.