Oroarea de la Caracal cutremură toată Europa. Mesajul președintelui Parlamentului European

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a publicat pe paginile sale de Facebook și Twitter un mesaj prin care cere instituțiilor europene să fie mai mult preocupate de combaterea violenței împotrva femeilor, subliniind că strigătul zadarnic de ajutor al Alexandrei Măceșanu la numărul de urgență 112 îndurerează întreaga Europă.

”Vocea Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgentă, îndurerează nu numai România, ci întreaga Europă. Punerea în aplicare a unor politici din ce în ce mai eficiente împotriva uciderii femeilor și a violentei împotriva femeilor va trebui sa fie o prioritate a acțiunilor politice și instituționale europene. În numele Alexandrei și al tuturor victimelor!”, a scris David Sassoli pe pagina oficială de Facebook, un mesaj reluat și pe contul său de Twitter.

Amintim că Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceșanu și i-a incinerat trupul după ce fata sunase de trei ori la 112. Incapacitatea autorităților de a o ajuta pe Alexandra a stârnit o revoltă la adresa autorităților române, chiar împotriva statului român în ansamblul său.