Oroarea de la Caracal. Noi precizări ale DIICOT ce privesc cazul Luizei


Oroarea de la Caracal. Noi precizări ale DIICOT ce privesc cazul Luizei

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat sâmbătă că investigațiile la domiciliul lui Gheorghe Dincă au continuat și au fost ridicate trei urme biologice ce o privesc pe Luiza.

"Cercetarea la fața locului a fost înreruptă și reluată în această dimineață și a vizat în special fixarea prezenței Luizei la domiciliul inculpatului. Cu ocazia cercetării criminalistice au fost ridicate trei urme biologice, a fost efectuată o conducere în teren și de asemenea o activitate efectuată de către poliție de căutare. De asemenea dosarului cauzei au fost atașate cele două rapoarte de expertiză medico-legală, raportul antropologic și raportul genealogic. Din raportul de expertiză medico-legală antropologic a rezultat faptul că (...) aceste fragmente provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani la data decesului. De asemenea au sosit și constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare având ca obiectiv stabilirea profilului genetic al probelor ridicate cu ocazia cercetărilor ce au avut loc la domiciliul inculpatului. Analiza genetică a elementelor dentare a condus la evidențierea unui profil ADN unic aparținând unei singure persoane de sex feminin. Profilul ADN feminin aparține victimei cu o probabilitate de peste 99,99%", a spus Mihaela Porime. 

Totodată, Mihaela Porime a anunțat că cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă au fost ridicate și vor fi supuse unei expertize informatice la București. 

"Au fost ridicate și s-a dispus o expertiză informatică. Acestea vor fi expertizate la București”, a mai precizat Porime.

Sursa foto: Radu Buzăianu, B1

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.