Oroarea de la Caracal: Vom avea un nou episod Elodia? De ce asasinul este doar PREZUMAT. Marile semne de întrebare ale cazului


Oroarea de la Caracal: Vom avea un nou episod Elodia? De ce asasinul este doar PREZUMAT. Marile semne de întrebare ale cazului

Acid sulfuric, servicii secrete și frumusețile naturii. Se întîmplă multe în ultimele ore. Zvonuri, nenumărate. Cred însă că vom avea cheia abia atunci cînd/dacă vor fi găsite trupurile fetelor. În caz că nu, vom avea un nou episod Elodia.

Pînă atunci, asasinul este numai prezumat. De aceea, cercetarea se face pentru lipsire de libertate, pentru că în curtea sa au fost găsite bijuterii ale Alexandrei Măceșanu.

De trupul unui om ucis nu se scapă așa de ușor. Dacă era să fie vorba de oseminte umane în cazul acelor rămășițe găsite tot în curtea mecanicului din Caracal, oricare criminalist ar fi putut spune asta imediat – am văzut și eu, din nefericire, care e diferența și cît de ușor se pot distinge oasele umane de altele.

Tot din bursa zvonurilor se mai spune și că truprurile ar fi fost ”topite” în acid sulfuric de la baterii de mașină. Ar fi fost, ținînd cont de posibila ”sursă”, dar ar fi fost nevoie de un munte de baterii, care să fie scurse într-un butoi de cel puțin 120 de litri și, oricum, nu s-ar fi întîmplat totul (dizolvarea trupului) în cîteva ceasuri. Iar în balta de acid ar fi rămas destule indicii și probe.

Dar acestea sînt amănute și iarăși se scapă fondul problemei – și anume că incompetența s-a întrepătruns, și în acest caz, cu nepăsarea.

În fața instituțiilor statului, CETĂȚENUL ESTE ULTIMA VALOARE. Cu atît mai mult a celor care apără ”securitatea națională”, ”statul” și așa mai departe, precum STS-ul. La noi, pentru aceste instituții s-a dovedit, încă o dată, că viața unui cetățean nu contează nici cît un zero. Nu intră deloc în sfera preocupărilor lor.

Asta, pentru că ”filozofia” legilor ”securității naționale”, eșafodajul pe care s-a construit acest munte de indiferență și nepăsare nu este clădit pe protejarea CETĂȚEANULUI, ci a STATULUI. Adică a lor. Și nu a noastră.

Sînt curios dacă nu cumva din asta se vor crea avantaje tot pentru servicii. Și nu se va ajunge tot la creșterea puterii lor, sub motivul că ”dacă puteau acționa ei…”. Numai ce l-am văzut pe Alexandru Cumpănașu plîngînd ruperea protocoalelor, de parcă acestea ar fi avut vreo înrîurire în cazul de față… Ei bine, niciuna, pentru că în legile ”serviciilor” nu se vorbește nicăieri de infracțiunile împotriva vieții și libertății cetățeanului.

În rest, în țară toate bune și frumoase. Într-o postare de acum șase ore, Familia Regal înfățișa sub titlul ”Vara la Săvîrșin” imagini idilice (foto mai jos) din natură.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.