Ovidiu Raețchi avertizează Jandarmeria: Acțiunile de represiune de tip sovietic vor fi pedepsite!


Ovidiu Raețchi avertizează Jandarmeria: Acțiunile de represiune de tip sovietic vor fi pedepsite!

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, informează opinia publică și jandarmii care încearcă să își facă datoria conform legii „că toate acțiunile ordonate de șefii Jandarmeriei Române în această perioadă - încă înainte de represiunea din 10 august - sunt monitorizate atât de către departamentul de ordine publică al PNL, cât și de către organizațiile non-guvernamentale din România și din întreaga lume”. Totodată, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților avertizează că toate regimurile autoritare au un final, iar faptele ilegale ale Jandarmeriei vor rămâne consemnate. De altfel, liberalul compară abuzurile făcute de Jandarmeria Română cu cele ale forțelor de represiune de tip sovietic.

„Aș vrea să asigur opinia publică și fiecare jandarm care încearcă să își facă datoria conform legii că toate acțiunile ordonate de șefii Jandarmeriei Române în această perioadă - încă înainte de represiunea din 10 august - sunt monitorizate atât de către departamentul de ordine publică al PNL, cât și de către organizațiile non-guvernamentale din România și din întreaga lume. Nu acceptați să săvârșiți abuzuri împotriva cetățenilor și în favoarea lui Dragnea, pentru că ele nu vor putea fi mușamalizate la nesfârșit de Carmen Dan. Toate regimurile autoritare au un final, iar faptele ilegale ale Jandarmeriei rămân consemnate. Conducerea la secție, la duba, suprimarea libertatii unui manifestant pașnic care se legitimează este un abuz care plasează Jandarmeria Română în rândul forțelor de represiune de tip sovietic, nu al celor din Uniunea Europeană. Iar faptele ilegale, subliniez, nu vor rămâne fără consecințe când România va reveni la liberalism și democrație. Adică foarte curând!”, a scris Ovidiu Raețchi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.