Ovidiu Raețchi, bilanț incomod: o desființează pe Carmen Dan pentru activitatea de ministru EXCLUSIV


Ovidiu Raețchi, bilanț incomod: o desființează pe Carmen Dan pentru activitatea de ministru EXCLUSIV

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, i-a făcut un bilanț dur ministrului de Interne, Carmen Dan, într-o declarație în exclusivitate pentru redacția podul.ro. 

Concret, liberalul a reiterat o serie de exemple pentru care imaginea MAI a scăzut vertiginos, printre care și cazul violențelor de pe 10 august când inclusiv oameni nevinovați au suferit agresiunile jandarmilor.  

Reporter Podul.ro: Imaginea Jandarmeriei a scăzut în acest an vertiginos. Cât de mare este vina lui Carmen Dan?

Ovidiu Raețchi: Din punctul meu de vedere, în mandatul doamnei Carmen Dan credibilitatea Ministerului de Interne a scăzut semnificativ. A scăzut nu doar din cauza exceselor evidente făcute de jandarmi, în ultima perioadă în raport cu niște cetățeni care de multe ori erau la pământ și nu amenințau pe nimeni și care erau loviți cu proceduri ilegale, dar sunt multe alte probleme la nivelul Ministerului de Interne. 

Această Jandarmerie de care vorbim acum este cea pe care doamna Carmen Dan încerca în urmă cu acum un an să o transforme într-un soi de procuratură extinzându-i atribuțiile și pe zona de cercetare penală. De asemenea când s-a renunțat la serviciile SPP pentru protecția demnitarilor se dorea ca Jandarmeria să aibă aceste atribuții, iar câteva zile Jandarmeria chiar a oferit pază și protecție pentru miniștrii Cabinetului Dăncilă. 

Pe urmă, au fost probleme cu deținuții care tocmai primiseră condamnări deifnitive în România și poliția care trebuia să îi țină sub supraveghere a aflat că au plecat peste hotare. A fost cazul acela extrem de grav cu un pedofil căutat zile în șir printr-o mobilizare generală la nivelul poliției și al mass-media și s-a descoperit după câteva zile, un week-end întreg trecând de căutări generale și de fapt era un polițist. Așadar, trebuiau să îl caute în propria ogradă și mai mult, era un polițist cu antecedente grave și care era cunoscut superiorilor și care a fost protejat chiar de cineva din Ministerul de Interne. 

Sunt câteva exemple pe care vi le ofer rapid, dar au existat multe evenimente de acest tip. De altfel, gafele elementare ale doamnei Carmen Dan, cât și tămbălăul acela teribil cu microfonul pe care și l-a descoperit în priză și pe care l-a anunțat public, deși nu trebuia să o facă, ci trebuia să anunțe propriul instrument de protecție internă al MAI, descoperindu-se ulterior că era pus de niște oameni angajați de dânsa. Deci lucrurile acestea au adus grave atingeri de imagine Ministerului de Interne. Din păcate, toate eforturile noastre de a solicita, de a impune demisia doamnei Carmen Dan nu au avut succes până în momentul de față din motive care țin probabil de loialitățile dintre dânsa și domnul Liviu Dragnea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.