Ovidiu Raețchi, despre atentatul la securitatea României reprezentat de Dăncilă pe tema 5G: Din cauza PSD riscăm să pierdem foarte mulți bani, riscăm să pierdem credibilitate externă!


Ovidiu Raețchi, despre atentatul la securitatea României reprezentat de Dăncilă pe tema 5G: Din cauza PSD riscăm să pierdem foarte mulți bani, riscăm să pierdem credibilitate externă!

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi atrage atenția asupra unui nou episod al guvernării PSD prin care sunt puse în pericol securitatea România și parteneriatul strategic cu SUA.

Astfel, liberalul semnalează că Guvernul PSD refuză în continuare deblocarea procedurilor 5G, în acord cu principiile asumate de președintele României Klaus Iohannis la întâlnirea pe care a avut-o în data de 20 august cu președintele SUA Donald Trump, ceea ce va avea grave repercusiuni precum pierderea unei sume considerabile de bani și alterarea credibilității statului român pe plan extern. 

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 20 august că, în cadrul vizitei la Washington, a fost semnat un memorandum de ințelegere între guvernele României și SUA referitor la tehnologia 5G.

"Cu ocazia vizitei a fost semnat un memorandum de ințelegere între cele două guverne privind tehnologia 5G, având în vedere importanța securității rețelelor de comunicații wirlles de generația a V-a pentru asigurarea prosperității, dar și a securității naționale", a spus Iohannis, într-o declaratie susținută la Ambasada României în SUA, după întâlnirea cu Trump.

Redăm comunicatul liberalului Ovidiu Raețchi:

"Comportamentul PSD și al Vioricăi Dăncilă față de tema strategică a implementării tehnologiei 5G în Romania devine tot mai suspect și îngrijorător. Reacția agresivă a premierului după ce președinții României si SUA au semnat un acord pe acest subiect a reprezentat un prim semnal de alarmă: "Președintele Iohannis și-a dat cu părerea" a mârâit atunci caraghiosul prim-ministru care credea că Pakistanul e membru UE, deși Ministerul Comunicațiilor fusese implicat în negocierea acelui memorandum. Faptul că nu a fost doar o criză de ignoranță specifică doamnei Dăncila, ci o îndepărtare tot mai limpede de parteneriatul strategic cu SUA, devine evident în aceste zile, când aflăm că Guvernul PSD refuză în continuare deblocarea procedurilor 5G, în acord cu principiile asumate de șeful statului și de președintele american. Riscăm să pierdem foarte mulți bani, riscăm să pierdem credibilitate externă. Dar, mai presus de toate, PSD se joacă cu securitatea României și cu parteneriatele care ne definesc apartenența la lumea liberă. Nu e prima dată când se întâmplă lucrul ăsta: și tentativa oamenilor lui Dragnea de a-l destitui pe seful Statului Major al Apărării, considerat un promotor al parteneriatului cu SUA, a făcut parte din același gen de acțiune menită să ne discrediteze. Ca să nu mai vorbim de întârzierea iresponsabilă a programului de modernizare a Armatei. Având în vedere senzația generalizată de nepregătire si simplitate intelectuală lasată de Viorica Dăncilă, rămâne deschisă întrebarea: înțelege ea măcar ce pune în pericol, care sunt mizele pentru România? Sau totul pare o joacă în lumea naivă și roz "hehemakeaphoto"?", spune liberalul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.