Ovidiu Raețchi propune două măsuri urgente pentru ca minorii să fie în siguranță în drumul lor către școală și înapoi acasă


Ovidiu Raețchi propune două măsuri urgente pentru ca minorii să fie în siguranță în drumul lor către școală și înapoi acasă

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, a atras atenția în urma tragediilor de la Caracal și Dâmbovița că minorii sunt ținte atât pentru infractorii din țară, cât și pentru pedofilii și rețelele internaționale de trafic, iar simplul drum către școală a devenit un risc pentru mulți dintre ei. 

"România are o problemă gravă, cronică privind siguranța copiilor, care sunt ținte nu doar pentru infractorii din țară, ci și pentru pedofili și rețele internaționale de trafic. Simplul drum spre școală a devenit - o dovedesc tragediile din ultimele luni - un risc real pentru mulți dintre ei, mai ales din zone unde potențialii abuzatori consideră că prezența Poliției este slabă, subdimensionată", a declarat deputatul PNL. 

Pe cale de consecință, Ovidiu Raețchi a punctat că a devenit o urgență națională stabilirea rețelei de microbuze școlare cu două priorități majore:

1. achiziționarea unui număr suficient de microbuze

2. fixarea traseelor și procedurilor, împreună cu autoritățile locale și Poliția, prin care fiecare copil este adus în deplină siguranță familiei sale

"În aceste condiții, cred că a a devenit o urgență națională stabilirea rețelei de microbuze școlare. Vorbesc nu doar despre achiziționarea urgentă a unui număr suficient de microbuze, dar și de fixarea, împreună cu autoritățile locale și cu Polița, a traseelor și procedurilor prin care fiecare copil este adus în deplină siguranță familiei sale. Anul 2020 trebuie dedicat de Ministerul Educației, Ministerul de Interne și autoritățile locale acestui proiect, fără scuze, fără bâlbe, fără ”blocaje instituționale” și alte forme de indolență", a conchis liberalul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.