Deputatul Ovidiu Raețchi pune pe jar PSD înaintea moțiunii: "10 august, un moment la fel de grav ca și mineriadele!". Măsura pe care un ministru de Interne liberal o va lua de urgență


Deputatul Ovidiu Raețchi pune pe jar PSD înaintea moțiunii: "10 august, un moment la fel de grav ca și mineriadele!". Măsura pe care un ministru de Interne liberal o va lua de urgență

Joi, 10 octombrie, se va desfășura votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. 

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a precizat că în cazul în care pică Guvernul Dăncilă, iar ministrul de Interne din viitorul Executiv va fi liberal, atunci dosarul 10 august va fi desecretizat. 

Totodată, liberalul a anunțat că a redactat o analiză privind protestul din data de 10 august 2018 din care reiese că "o grupare coordonată de Liviu Dragnea a încercat să deturneze un protest eminamente pașnic și să provoace o escaladare a violențelor astfel încat să aibă un pretext pentru interzicerea demonstrațiilor".

Mai mult, Raețchi a subliniat că "10 august este un moment la fel de grav și insidios pentru democrația românească ca și mineriadele".

Redăm declarația lui Ovidiu Raețchi:

"În cazul în care moțiunea de cenzură va fi un succes și vom avea un ministru de Interne liberal, prima masură luată de acesta va fi desecretizarea dosarului 10 august (cu exepția, desigur, a eventualelor informații clasificate dinspre serviciile de informații, care se reduc probabil la câteva pagini și au fost introduse în dosar de echipa PSD tocmai pentru a avea un pretext pentru secretizarea acestuia în ansamblu - o șmecherie). La nivelul Comisiei de Ordine Publică din PNL am redactat, punând cap la cap toate mărturiile din 10 august, o analiză proprie asupra evenimentelor și convingerea mea personală este că, atunci, o grupare coordonată de Liviu Dragnea a încercat să deturneze un protest eminamente pașnic și să provoace o escaladare a violențelor astfel încat să aibă un pretext pentru interzicerea demonstrațiilor - moment în care își putea rezolva problema amnistiei și grațierii. Cred, de asemenea, că secretizarea raportului 10 august de către PSD are ca scop ascunderea unor indicii de poliție politică "rătacite" acolo în graba întocmirii. Din punctul meu de vedere, 10 august este un moment la fel de grav și insidios pentru democrația românească ca și mineriadele - și e esențial ca el să fie lămurit pentru a putea merge mai departe având certitudinea că instituțiile de forță nu vor accepta niciodată să afecteze libertățile civice în favoarea unei găști politice".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.