Ovidiu Raețchi, reacție tranșantă: Penalul Dragnea este obsedat de control! Armata NU trebuie implicată în lupta politică!


Ovidiu Raețchi, reacție tranșantă: Penalul Dragnea este obsedat de control! Armata NU trebuie implicată în lupta politică!

Președintele României Klaus Iohannis a refuzat vineri, 28 decembrie, în urma ședinței CSAT, orice propunere venită din partea ministrului Apărării Gabriel Leș pentru șefia Statului Major. Amintim că în funcție se află generalul Nicolae Ciucă. Ministrul Apărării Gabriel Leș a declarat, după refuzul lui Klaus Iohannis de numire a propunerii MApN în funcția de șef al Statului Major, că în ianuarie va veni cu o nouă propunere, iar prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă poate fi făcută doar la propunerea ministrului.

În acest context, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a avut o reacție tranșantă vineri pe rețeaua socială Facebook. Concret, președintele Comisiei de Apărare a Partidului Național Liberal a atras atenția că decizia lui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Ciucă este una firească în condițile în care există o situație tensionată la nivel internațional, iar astfel nu sunt indicate astfel de schimbări majore la conducerea Armatei.

Mai mult, Ovidiu Raețchi a precizat că Armata nu trebuie să fie victima jocurilor și intereselor politicului, mai ales în condițiile în care Liviu Dragnea, condamnat penal, încearcă să dețină controlul a cât mai multe dintre instituțiile cheie ale statului român.

"Decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării este firească. Traversăm o perioadă tensionată la nivel internațional si regional, iar schimbările în eșalonul cel mai înalt de conducere a Armatei nu sunt indicate. În plus, apar din ce în ce mai multe speculații privind existența unor interese politice în programul de înzestrare a Armatei și o eventuală schimbare ar întări impresia unei imixtiuni politice nedorite.

Reamintesc faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac public suprinzător la adresa generalului Nicolae Ciucă pe tema achiziționării sistemului de rachete Patriot, lucru care demonstrează că a existat o presiune politică asupra Șefului Statului Major al Apărării. Faptul că generalul Ciucă a rezistat în fața acesteia, apărând interesele Armatei, arată, încă o dată, că este un profesionist care și-a onorat reputația recunoscută: fost combatant în Irak și Afganistan în fruntea batalionului "Scorpionii Roșii” și fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre.

Armata nu trebuie implicată sub nicio formă în lupta politică, mai ales când miza principală este obsesia pentru control, în toate domeniile, a unui politician cu grave probleme penale'', a scris Ovidiu Raețchi pe rețeaua socială Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.