Ovidiu Raețchi sancționează politizarea Armatei în urma deciziei Curții de Apel: "Gabriel Leș trebuie să demisioneze! Ambițiile lui Dragnea pot genera riscuri majore!"

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, susține într-o postare pe Facebook că președintele PSD, Liviu Dragnea, este vinovat pentru că "timp de trei luni, Armata Română a fost aruncată deliberat în incertitudine”, spunând că toată situația a fost produsă din cauza ambițiilor lui Liviu Dragnea de a controla „chiar și acest domeniu”.

Ovidiu Raețchi mai scrie că ministrul Gabriel Leș trebuie să demisioneze de urgență din funcție, deoarece Ministerul Apărării nu poate fi condus în detrimentul soldaților din teatrele de operații.

Postarea deputatului PNL vine în urma anunțului făcut de Curtea de Apel care spune că a respins, pe fond, acțiunea prin care ministrul Apărării cere anularea decretului de numire a generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major.

Curtea de Apel a respins, pe fond, acțiunea prin care ministerul Apărării cere anularea decretului de numire a generalului Nicolae Ciucă în funcția de șef al Statului Major al Armatei. Practic, timp de 3 luni, Armata Română a fost aruncată deliberat in incertitudine din cauza ambițiilor lui Liviu Dragnea de a controla chiar și acest domeniu, unde nu are nicio atributie. Într-un context regional complicat, aceste ambiții periculoase pot genera riscuri majore de securitate, iar ministrul Gabriel Leș trebuie să demisioneze de urgență din funcție. Nu este posibil să conduci ministerul Apărării în detrimentul soldaților din teatrele de operații - pe care nu ai nici macar politetea sa ii privesti in timpul prezentarii onorului, alegand sa te uiti in telefon - și în favoarea intereselor liderului de partid”, a scris Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, pe Facebook.