Ovidiu Raețchi semnalează una din cauzele tragediei de la Caracal: Siguranța cetățenilor, a copiilor noștri reprezintă cel mai neglijat domeniu din ultimii ani în sectorul de ordine publică!


Ovidiu Raețchi semnalează una din cauzele tragediei de la Caracal: Siguranța cetățenilor, a copiilor noștri reprezintă cel mai neglijat domeniu din ultimii ani în sectorul de ordine publică!

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din cadrul Camerei Deputaților, Ovidiu Raețchi, semnalează una din cauzele tragediei de la Caracal și anume că "domeniul cel mai neglijat în ultimii ani în sectorul de ordine publică a fost tocmai acesta: siguranța cetățenilor".

CITIȚI ȘI: Crima din Caracal. Avocat: Polițiștii puteau să intre fără ordin de percheziție pentru a salva fata!

Totodată liberalul solicită "demiteri la cel mai înalt nivel și schimbări din temelii ale structurilor care au ratat intervenția atunci când anchetatorii vor stabili clar cine a greșit".

CITIȚI ȘI AICI: BREAKING NEWS. Adolescenta superbă din Caracal pe care o caută o țară întreagă ar fi victima unui criminal în serie. Mai multe cadavre carbonizate au fost găsite la locuința acestuia

Redăm mesajul liberalului Ovidiu Raețchi:

"Crimele de la Caracal și incapacitatea sistemului de ordine publică de a o opri pe ultima dintre ele, deși a fost în legătură cu victima, reprezintă o dramă sfâșietoare, dar și o catastrofă pentru tot mecanismul menit să garanteze siguranța cetățenilor. Va trebui să vedem demiteri la cel mai înalt nivel și schimbări din temelii ale structurilor care au ratat intervenția atunci când anchetatorii vor stabili clar cine a greșit - acum suntem în faza în care toți încearcă să paseze responsabilitatea. Ceea ce știm sigur e că domeniul cel mai neglijat în ultimii ani în sectorul de ordine publică a fost tocmai acesta: siguranța cetățenilor, a copiilor noștri, modul în care sărim în ajutorul lor în cazul apariției unor descreierați. Atenția și investițiile au fost direcționate spre unități de pază, spre controlul mulțimii, spre extinderea atribuțiilor - și cel mai puțin către ceea ce numim siguranța de zi cu zi a cetățenilor. Or, ne amintim azi printr-o tragedie, acesta este principalul motiv pentru care o societate susține sistemul de ordine publică. Aceasta este misiunea de baza a poliției", declară Ovidiu Raețchi

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.