Ovidiu Raețchi vrea să tragă la răspundere Jandarmeria Argeș pentru abuzul de la Topoloveni. Solicitare către președintele PSD-ist al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, dorește audierea reprezentanților Jandarmeriei Argeș pentru felul în care au acționat la Topoloveni față de protestatarii care manifestau pașnic împotriva lui Liviu Dragnea, care actualmente este în pușcărie.

Astfel, liberalul îi solicită PSD-istului Dorel Căprar, președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, să-i invite la audieri "pe reprezentanții Jandarmeriei Argeș, pe protestatarii ridicați de Jandarmerie care au scandat mesaje anti-Liviu Nicolae Dragnea și pe directorul Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, Comisar de poliție Bogdan Teodor Haiducu".

Redăm comunicatul deputatului Ovidiu Raețchi:

"Numeroase solicitări de audiere a reprezentanților Jandarmeriei au fost ignorate și blocate de către Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, inclusiv cea privind protestele de pe 10 august. Având în vedere faptul că reprezentanții Jandarmeriei nu renunță la a-și folosi abuziv funcția pentru a suprima proteste anti-guvernamentale, îmi exprim speranța că măcar acum PSD a învățat ceva din votul de duminică și funcția de control a Comisiei nu va mai fi blocată.

Vă transmit solicitarea adresată azi președintelui Comisiei de Apărare,

Ordine Publică și Siguranță Națională, Dorel Căprar:

În data de 17 mai, la mitingul electoral organizat de PSD în Topoloveni, județul Argeș, Jandarmeria a ridicat o serie de cetățeni cu opinii critice la adresa domnului Liviu Nicolae Dragnea, aflat în acest moment în inchisoare. Cele aproximativ 10 persoane care exprimau puncte de vedere defavorabile condamnatului penal Liviu Nicolae Dragnea au fost băgate în dube și duse la poliție. Mai mult, acestea au fost ținute în secție timp de o oră și jumătate, iar atunci când au cerut explicații privind procedura legitimării, li s-a transmis că sistemul informatic utilizat pentru verificare nu era funcțional la acel moment, informație care trebuie confirmată.

În acest context, domnule președinte - pentru a lămuri toate aceste aspecte care indică un abuz de putere al forțelor de ordine - vă solicit să-i invitați la audieri în cadrul Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor pe reprezentanții Jandarmeriei Argeș, pe protestatarii ridicați de Jandarmerie care au scandat mesaje anti-Liviu Nicolae Dragnea și pe directorul Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, Comisar de poliție Bogdan Teodor Haiducu".