Pandemia Covid-19: Jandarmii, ATACAȚI cu răngi, bâte și pietre de romi! Un jandarm rănit, în timp ce mașina a fost vandalizată

O patrulă de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov a fost atacată, luni, în cartierul de romi din Teliu. Potrivit brasovstiri.ro, un jandarm a fost rănit în altercație, iar mașina cu care echipajul se deplasa a fost vandalizată.

Echipajul intrase în cartierul de romi să verifice dacă sunt respectate restricțiile impuse prin Ordonanța Militară. La un moment dat, romii s-au năpustit asupra echipajului cu bâte și răngi lovind în mașină.


Jandarmii au ieșit în încercarea de a-i liniști pe atacatori. Unul dintre romi a aruncat cu un bolovan rănindu-l la picior pe unul dintre jandarmi. Membrii Grupării Mobile au cerut întăriri.

La fața locului au fost deplasate efective sporite de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și mai mulți polițiști.

Se fac cercetări pentru distrugere și ultraj.

Primarul localității Teliu a atras atenția încă de săptămâna trecută că are probleme cu unii dintre romi, care l-au amenințat că-i vor incendia clădirea primăriei dacă nu le dă de mâncare. Mai exact, este vorba despre câteva familii întoarse de la cerșit din Marea Britanie și Germania și care nu au respectat regimul de autoizolare.