VIDEO. Panica ia în Spania proporții de film horror. Armata a descoperit aziluri de bătrâni abandonate de îngrijitori, cu bolnavi grav și morți în ele


VIDEO. Panica ia în Spania proporții de film horror. Armata a descoperit aziluri de bătrâni abandonate de îngrijitori, cu bolnavi grav și morți în ele

BBC News scrie că militarii mobilizați în lupta contra epidemiei de coronavirus care afectează grav Spania au descoperit aziluri de bătrâni abandonate de personal. Mulți dintre seniorii internați aici erau în stare gravă sau decedați în paturile lor, această ultimă situație dramatică conturând parcă un tablou dramatic, de film horror, al Spaniei, unde expansiunea coronovirsului ar fi, potrivit El Pais, mai alertă decât în Italia sau China.

Până marți la prânz, cel puțin 2300 de spanioli muriseră în urma infecției cu coronavirus, iar alte 40.000 de persoane fuseseră testate pozitiv.

După ce într-o singură zi, Spania a înregistrat 514 morți, autoritățile au luat decizia de a transforma unul dintre cele mai mari patinoare ale Madridului - Palacio de Hielo (foto sus) - în morgă temporară, au anunțat oficialii spanioli. De asemenea, într-un uriaș centru expozițional a fost amenajat un spital de campanie (foto jos).

Ministrul Apărării Margarita Robles a precizat pentru un post de televiziune local că Executivul va fi „inflexibil cu cei care se fac vinovați de abuzarea și abandonarea vârstnicilor”. „Armata a descoperit în timpul unor razii bătrâni complet abandonați. Unii erau deja morți când au fost găsiți”, a mai spus Robles, precizând că azilurile au fost abandonate de tot staffurile lor după ce în incinta acestora a fost detectat coronavirus.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a spus în cadrul unei conferințe de presă că azilurile sunt „o prioritate absolută pentru guvern” și că va fi intensificată „monitorizarea acestor centre.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.