Panică mare în PSD. Corupții se tem pentru libertatea lor, aripa Dragnea cere scut în jurul penalilor


Panică mare în PSD. Corupții se tem pentru libertatea lor, aripa Dragnea cere scut în jurul penalilor

Panica se instalează în rândul membrilor PSD, care se tem că nu-și mai pot trage șpăgi pentru vile și mașini scumpe. 

De când a numit președintele Klaus Iohannis noii procurori la șefia Parchetului General, DNA și DIICOT, structurile anticorupție par să fi luat iar avânt. 

Cazurile lui Codrin Ștefănescu și Sorina Pintea (detalii AICI și AICI) au băgat groaza în oasele politicienilor PSD din toată țara, nemulțumiți de faptul că ai lor colegi din vârful partidului și din Parlament nu mai fac scut în jurul membrilor cu probleme penale, cum făceau în epoca Dragnea, conform unor surse Adevărul.  

Teodorovici: ”Parlamentul să fie folosit pentru ceva util!”

Conform surselor menționate, pe un grup intern de discuţie al PSD, Eugen Teodorovici, fost preşedinte executiv al partidului în mandatul Vioricăi Dăncilă, sare la gâtul lui Marcel Ciolacu și cere o schimbare legislativă în regim de urgență.

Ce a făcut «conducerea» PSD de sâmbătă încoace? De ce nu se modifică legea în regim de urgenţă? «Conducerea» PSD nu se poate lamenta pe Facebook, ci trebuie să facă ceva efectiv dacă se doreşte cu adevărat să nu se mai întâmple aşa ceva! Adică altceva decât să o suspende din PSD printr-o şedinţă CEX ţinută la Parlament… Parlamentul să fie «folosit» pentru ceva util!“, a comentat Eugen Teodorovici. 

PRIMARII CORUPȚI SE TEM PENTRU LIBERTATEA LOR

Mai mulţi lideri PSD din teritoriu s-au plâns la partid că se aşteaptă ca procurorii anticorupţie să vină şi peste ei, susţin surse social-democrate pentru „Adevărul“.

Dosarele penale ar avea ca obiect traficul de influenţă şi banii din PNDL, distribuiţi în ultimii trei ani de Ministerul Dezvoltării în special către primarii PSD, susţin sursele citate. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, încearcă să nu mai amestece partidul în scandaluri ce ţin de Justiţie, în condiţiile în care PSD a pierdut jumătate din scorul electoral din cauza atacurilor orchestrate de Liviu Dragnea asupra statului de drept. 

CIOLACU, ATACAT DE ARIPA DRAGNEA

Evident că tabăra nostalgică după Liviu Dragnea își dorește revenirea la asaltul împotriva Justiției, care a stăvilit valul de arestări în rândul corupților din partid. 

Teodorovici este colegul meu, PSD este un partid viu, ne-am dori să-l avem mai des în interiorul partidului şi mai puţin în public“, a spus Marcel Ciolacu la Digi 24. Disputa dintre cei doi e şi o răfuială pe funcţii.

Eugen Teodorovici, unul dintre apropiaţii Vioricăi Dăncilă, nu va face parte din echipa de conducere a PSD propusă de Marcel Ciolacu la Congresul din 21 martie. Într-o discuţie în partid, Marcel Ciolacu l-a îndemnat pe Teodorovici să candideze la şefia PSD dacă vrea funcţii. 

Senatorul PSD Şerban Nicolae s-a poziţionat şi el de partea Sorinei Pintea. „Din punctul meu de vedere, fapta este încadrabilă la dispoziţiile Codului penal referitoare la supunerea la rele tratamente, tratamentul inuman“, a spus Şerban Nicolae, care a fost propus de senatorii PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, dar care nu e „înghiţit“ de Marcel Ciolacu.

Şi fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, l-a criticat pe Marcel Ciolacu pe subiectul Sorina Pintea.

„Este incredibil cum este umilitā o femeie în România lui 2020! Care nu a primit în viaţa ei o amendă de circulaţie şi nu este un pericol public. Însa halucinant este modul în care se poziţionează PSD-ul condus de Ciolacu în aceste momente!“, a reacţionat Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.