Paranoicii Dragnea și Firea fugind de "asasini". Carmen Dumitrescu: "Știți de ce au dezvoltat frica de a fi vânați?"


Paranoicii Dragnea și Firea fugind de "asasini". Carmen Dumitrescu: "Știți de ce au dezvoltat frica de a fi vânați?"

Jurnalista Carmen Dumitrescu devoalează dedesubturile formei de paranoia de care suferă doi dintre cei mai influenți politicieni ai României, Liviu Dragnea și Gabriela Firea.

Atât președintele PSD cât și primarul Bucureștiului au dat de înțeles că a existat o tentativă de omor împotriva acestora.

1. Liviu Dragnea a declarat pe 21 august 2018 că a avut informații că se dorește să fie omorât, iar anul trecut s-a încercat asasinarea sa. „Am avut o tentativă (de asasinare-n.r) anul trecut. Au venit 4 străini au stat la Athenee Palace, au stat 3 săptămâni aici, am scăpat. Au ajuns în preajma mea (...)”, a declarat Dragnea.

2. Gabriela Firea despre sârma pe care medicii i-au găsit-o în colon: "poate vom rămâne toată viața cu această întrebare dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală".

Astfel, scriitoarea Carmen Dumitrescu indică cauzele paranoiei lui Liviu Dragnea și a Gabriela Firea că ar fi vânați: "Știți de ce din toată sfera de frici atașate acestei paranoia, ei au dezvoltat fix frica de a fi vânaţi? Pentru că ei așa au trăit: într-o perpetuă vânătoare. De oameni, de principii, de convingeri. Ei au fost vânători".

"Pe Dragnea îl urmăreau niște asasini atât de bine plătiți, încât s-au cazat la Hilton pentru preludiul crimei pe care o planificaseră. Gabrielei Firea îi intră mâini criminale prin locuri unde nu bate soarele și-i lasă amintire bucăți de sârmă. Eu nu glumesc acum: voi vă dați seama că țara și capitala ei sunt conduse de niște oameni care trăiesc în fiecare clipă a vieții lor în teroare? Că eu sunt convinsă că ei nu mint, de fapt. Ei asta cred. Că sunt vânaţi. Dar știți de ce din toată sfera de frici atașate acestei paranoia, ei au dezvoltat fix frica de a fi vânaţi? Pentru că ei așa au trăit: într-o perpetuă vânătoare. De oameni, de principii, de convingeri. Ei au fost vânători. E normal să se teamă că ar ajunge de partea cealaltă a baricadei. Toți știm că răul se întoarce la un moment dat. De aceea, când începem să dezvoltăm frici, ele sunt în strânsă legătură cu felul în care noi înșine am făcut altora rău. Cu alte cuvinte, când ăștia se tem de asasini plătiți și imaginari, să fiți siguri că ei știu din propria lor esență cât de periculos poate fi un asasin plătit", a scris Carmen Dumitrescu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.