Parchetul General mută decisiv în cazul MASACRULUI din 10 AUGUST. Au identificat procurorii cine este ADEVĂRATUL vinovat principal?


Parchetul General mută decisiv în cazul MASACRULUI din 10 AUGUST. Au identificat procurorii cine este ADEVĂRATUL vinovat principal?

Procurorii militari de la Parchetul General au extins acuzațiile în dosarul privind violențele de la protestul din 10 august 2018 pentru infracțiunile de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă.

Şefii Jandarmeriei Române, comandantul intervenţiei, şeful Jandarmeriei Capitalei şi un fost secretar de stat din Ministerul de Interne au fost chemaţi joi de procurorii militari, pentru a fi informaţi despre extinderea anchetei.

Decizia vine după ce procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat joi că va avea o întâlnire cu șefii principalelor structuri de parchet din cadrul Ministerului Public, dar și cu reprezentanții secției parchetelor militare cu care va discuta despre evoluția dosarului privind protestul din 10 august 2018.

 „În prima zi ca procuror general interimar, mă voi pune la curent cu principalele probleme care există în activitatea de urmărire penală. Voi avea întâlniri cu șefii principalelor structuri de parchet, iar primii pe care îi voi chema la mine vor fi cei din secția parchetelor militare. Cu aceștia discuțiile se vor axa pe două teme importante. Prima și cea mai importantă, stadiul cercetărilor în dosarul violențelor din 10 august și a doua temă - modul în care a fost soluționat dosarul Revoluției”, a declarat, joi, Bogdan Licu.

 Șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată. De asemenea, maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals.

 Procurorii de la Parchetul General au înregistrat sute plângeri penale din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest. În paralel, a fost deschis un dosar penal și pentru ultraj, după ce mai mulți jandarmi au fost răniți de către protestatarii violenți.

 În dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august au fost audiaţi până acum preşedintele PSD Liviu Dragnea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, primarul general al Capitalei, Gabrirela Firea, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu Marin şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Alex Costache face o remarcă fooarte interesantă și elocventă: „Dacă șefii Jandarmeriei sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participatie improprie la purtare abuziva, iar purtarea abuzivă a fost a jandarmilor care au dat cu pulanele si cu gaze in lume, cine a comis abuzul?! tzine? tzine?”

 https://www.facebook.com/piccj.oficial/posts/2024872554302258

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.