Păruială în PSD. Episodul Pașcu vs Grapini: E lovită de amnezie și narcisism / Mulțumesc pentru reconfirmarea adevărului că mediocritatea e agresivă / Ești pe penultimul loc, noroc cu Diaconu, la munca pe rapoarte


Păruială în PSD. Episodul Pașcu vs Grapini: E lovită de amnezie și narcisism / Mulțumesc pentru reconfirmarea adevărului că mediocritatea e agresivă / Ești pe penultimul loc, noroc cu Diaconu, la munca pe rapoarte

Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu a publicat duminică o postare pe Facebook (o puteți accesa AICI) în care critică felul în care se desfășoară traficul în București pe ruta Arcul de Triumf-Domenii-Piața Presei Libere din cauza faptului că șoseala Kiseleff este închisă de la un capăt la altul pentru evenimentul "Turul României la ciclism" pe care pesedistul îl cataloghează "paranghelie". 

Dar discuția a degenerat de la subiectul traficului, căci și-a făcut apariția mahalagioaica Maria Grapini care l-a acuzat pe Pașcu de lipsă de obiectivism pentru că și-a permis să critice felul în care se circulă în București și nu a spus că ar exista situații similiare și în alte mari orașe din Europa. "Dialogul" dintre cei doi a deviat către o dispută despre cine a avut un mandat mai activ de europarlamentar. Pașcu a zis despre Grapini că e "lovită de amnezie când e vorba de colegi și de narcisism când vine vorba de ea" și, mai mult, că europarlamentara PSD i-a redovedit că "mediocritatea este agresivă".

Ioan Mircea Pașcu: In sfarsit, o “bucurie”: șoseaua Kiseleff este închisă traficului de la un capăt la altul, pentru o noua “paranghelie l”.

Ca sa traversezi pe la Arcul de Triumf spre Domenii, trebuie sa te înscrii intr-un șir interminabil de masini, care se mișcă in ritm de melc, ca sa ajungi la Piața Presei Libere, de unde, speram, se poate reveni înapoi la Arcul de Triumf, tot intr-o lunga coada de masini, care se deplasează in ritm de melc!

Treaba asta ia pe puțin 40 de minute, in fluierăturile aiuritoare ale agenților de circulație stresați și privirile crunte ale jandarmilor, gata sa “inabuse” orice urma de protest!

Sa mai spună cineva ca interesele “adevărate” ale cetățenilor nu sunt respectate și ca Romania nu revine la ... normalitate!?

Maria Grapini: Știți bine ca asta se întâmpla si la Bruxelles si la Paris si la Roma si pot continua.Sa fim obiectivi,nu?

Ioan Mircea Pascu: Maria, poate nu te-ai prins, dar nu te criticam pe tine! Pe urma, dacă bruxeleezii sau romanii sunt multumiți, nu înseamnă ca și romanii, ca oile, trebuie sa fie și ei multumiți! In sfârșit, văd ca ai devenit mai “catolica decât Papa” de când ai fost nevoită sa intri in PSD, in ultima clipa, ca sa prinzi locul pe care l-ai primit in dauna unor pesediști adevărați, nu “vopsiti”. Și te rog sa remarci ca tu ai inceput cearta cu mine, deși chiar nu mai văd niciun motiv ca sa trebuiască sa îți demonstrezi “atașamentul” fata de partid, luându-te de mine! In rest, Dumnezeu cu mila, Maria!

Maria Grapini:  Regret modul in care tratezi totul.Eu nu ma cert dar am dreptul la opinie.M-am abtinut la multe comentarii la care as fi avut ce sa spun.Cat priveste prezenta mea pe lista ar trebui sa recunosti ca am muncit cat zece la un loc.Rezultatele sunt consemnate.Eu nu am cerut sa fiu pe lista si stii si asta! Spre deosebire de tine care nu ai fost validat de organizatia din care faci parte, eu am fost.Si daca la interventiile mele din parlament au rezonat milioane de romani inseamna ca merita sa fiu.Voi munci la fel si nu voi spune altfel decat imi spune constiinta.Ceea ce mi se pare straniu este schimbatea ta fata de mine.Pe vremuri apreciai munca mea.Sa fie schimbarea doar pentru ca ti se pare ca din cauza mea nu esti pe lista? Daca e asa, te asigur ca nu am avut nici o interventie la partid! Am depus deodata documentele de candidatira.Daca eu sunt si tu nu, nu este vina mea nici intr-un caz.Eu zic ca relatiile intre oameni nu trebuie sa se schimbe atunci cand isi schimba locul de munca.

Ioan Mircea Pascu: ai stârnit un scandal din nimic; sa îți aduc aminte ca și eu si Bostinaru și Andi Cristea, și Gabi Zoana și Emilian Pavel au muncit și au avut rezultate? Dar ei nu au încăput, deși erau de la PSD, iar tu, care timp de cinci ani nu ai dat vreun semn ca vrei sa intri in PSD, ca Frunzulica, de pilda, care a intrat, te dai acum mare ... “pesedista”. Iar de absenta sprijinului organizației locale, cum sa îl obțin când șefa organizației, una Fedorca, s-a autopropus, numai ca sa fie mai aproape de ai ei la Lisabona si ca sa scape de promisiunile neonorate pe plan local? In sfârșit, “sprijinul” dtale a costat o explozie in Organizația PSD Timiș, tocmai pentru ca nu aveai nimic de-a face cu PSD local? Oamenii trebuie sa cunoască odată întregul adevăr! Mai vrei?

Maria Grapini: dar tu mai vrei? Ești pe penultimul loc,noroc cu Diaconu,la munca pe rapoarte( amendamente) nu ai luat niciodată cuvântul in plenara sa aperi România,la subiectele fierbinți,nu ai intervenit ca vicepreședinte al Parlamentului-sa ne înțelegem,ai fost pentru ca delegația a cedat punctele pentru aceasta funcție,sa rezolvi vreo problema a Romaniei.

Cat privește activitatea mea comparata cu a altor colegi,se poate vedea usor daca se caută pe mepraking.Eu nu am contestat munca vreunui coleg.Tu vad ca o faci.Eu cred ca un om care are toată cariera profesionala pe spatele unui partid nu trebuie decat sa mulțumească.Spre deosebire de tine eu am trăit din propria afacere pe care am dezvoltat-o fără sa fiu in politica! Este păcat,mai ales ca ai facut sport,ca nu ai știut sa te retragi elegant.Te asigur ca eu la 71 de ani ma voi ocupa de fundațiile pe care le am si voi sta acasă cu nepotii.

Eu am conlucrat cu toti colegii si nu cred ca s-a văzut vreo diferența ca sunt sau nu membru PSD.Eu am luptat pentru tara si asa voi face mereu.Asta este deosebire intre mine si tine,care una spuneai cand erai europarlamentar despre partid si despre România si alta acum.Raul il faci Romaniei,criticând mereu si subiectiv tot ce in tara!

Ulterior, Ioan Mircea Pașcu a mai publicat o serie de postări pe Facebook în care o atacă pe Maria Grapini. "Cu dedicație pt Maria Geapini, lovită de amnezie când e vorba de colegi și de narcisism când vine vorba de ea, spre aducere aminte!", a scris Ioan Mircea Pașcu ca descriere a unui video în care i se înmânează la finalul mandatului de europarlamentar o diplomă și o medalie. 

"Pentru Maria Grapini, in loc de lecitina! Multumesc pentru reconfirmarea adevărului ca mediocritatea este ... agresiva! Și, dacă tot te lauzi ca ai o afacere de succes, ce cauți in politica? Vrei s-o sprijini cumva? In sfârșit, adio, nu mai tolerez intervențiile tale pline de venin și invidie pentru ca nu te vei putea ridica niciodată la nivelul activității mele. Rămâi in plata Domnului!", a mai publicat fostul eurodeputat ca descriere a altui video.

Pe final, Ioan Mircea Pașcu a răbufnit plângându-se că munca lui nu a mai fost recunoscută de Partidul Social Democrat.

"Întâi Dragnea ma exclude fără explicații de pe lista candidaților la europarlamentare si fuge ca sa nu dea ochii cu mine! Apoi Dancila ma propune comisar in locul Corinei și pe urma tot ea îmi retrage candidatura, tot fără nicio explicație! Iar azi una ca Grapini, îmi neagă toată activitatea! Vorba proverbului: nicio fapta buna, nu rămâne nepedepsita! Multumesc PSD, bine am ajuns!", a încheiat Pașcu seria de atacuri. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.