Pavel Popescu acuză un blat USR-PSD în Senat prin care a fost respins un proiect ce viza reforma CCR: "Rușine! Discursul anticorupție a fost aruncat astăzi la gunoi în plen!"


Pavel Popescu acuză un blat USR-PSD în Senat prin care a fost respins un proiect ce viza reforma CCR: "Rușine! Discursul anticorupție a fost aruncat astăzi la gunoi în plen!"

Deputatul PNL Pavel Popescu a lansat marți seară o acuzație dură la adresa USR, atrăgând atenția că a făcut front comun, indirect, în Senat, cu PSD, în cazul unei inițiative legislative ce viza modificarea funcționării CCR: "În inițiativa mea, care printr-o minune a fost adoptată tacit de Cameră, propuneam ca în cazul controlului de constituționalitate a legilor înainte de promulgare, dacă acestea sunt organice și de o complexitate ridicată, decizia să fie luată cu votul a două treimi dintre membrii CCR. Modificarea vizează articolul 18 din legea de funcționare a Curții. Propuneam aceeași modificare și în cazul conflictelor juridice de natură constituțională"

În acest context, liberalul a subliniat că PSD a votat astăzi în plenul Senatului împotriva reformei CCR, iar "USR a făcut exact același lucru prin abținerea sa la vot".

Redăm declarația liberalului: 

"Discursul anticorupție al USR a fost aruncat astăzi la gunoi în plenul Senatului României.

În urma deciziei CCR din 3 iulie 2019 prin care completurile de 3 de la instanța supremă erau declarate nelegal constituite, decizie ce a dus la aruncarea în aer a zeci de dosare grele de corupție în timp ce îl avantaja și pe Liviu Dragnea, am depus de urgență o inițiativă legislativă pentru modificarea funcționării Curții Constituționale. În inițiativa mea, care printr-o minune a fost adoptată tacit de Cameră, propuneam ca în cazul controlului de constituționalitate a legilor înainte de promulgare, dacă acestea sunt organice și de o complexitate ridicată, decizia să fie luată cu votul a două treimi dintre membrii CCR. Modificarea vizează articolul 18 din legea de funcționare a Curții. Propuneam aceeași modificare și în cazul conflictelor juridice de natură constituțională.

Astăzi, în plenul Senatului, PSD a votat din nou împotriva reformei Curții Constituționale și pentru protejarea corupților. USR a făcut exact același lucru prin abținerea sa la vot. Ce zici Dane? După #fărăpenali, facem și o inițiativă #fărăipocrițiînfuncțiipublice? #rușine

P.S Dacă ne dorim cu adevărat reforma statului român, proiectul nr. 1 pentru PNL trebuie să fie de astăzi reforma asumată a CCR".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.