Pensiile speciale. Orban tună și fulgeră în urma hotărârii CCR: "Judecătorii Curții se află într-un vădit conflict de interese!"


Pensiile speciale. Orban tună și fulgeră în urma hotărârii CCR: "Judecătorii Curții se află într-un vădit conflict de interese!"

Premierul Ludovic Orban a criticat miercuri decizia CCR de a declara neconstituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale, atrăgând atenția că judecătorii Curții Constituționale se află într-un vădit conflict de interese, întrucât și ei beneficiază de respectivele privilegii

CITIȚI ȘI: CCR a decis: pensiile speciale rămân în vigoare. Cel mai bogat pensionar din România primește peste 10 mii de euro lunar

Totodată, Orban a precizat că PNL va veni cu un alt proiect de lege care va ține cont de decizia CCR referitoare la pensiile speciale.

Ludovic Orban: "În ceea ce privește decizia legată de neconstituționalitatea legii inițiate de PNL care a reglementat desființarea pensiilor speciale, CCR a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pesionare, că urmărește să mențină un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale care au permis un calcul al pensiei diferit de cel bazat pe principiul contributivității. (...) Singura excepție pe care noi o susținem e privitoare la pensiilor cadrelor militare, care sunt toată viață în slujba țării. Din păcate, acest demers a fost zădărnicit de o CCR care conține oameni care nici măcar nu ar trebui și nu ar avea dreptul să judece astfel de sesizări pentru că ei înșiși sunt beneficiari de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese. 

Vom vedea motivarea CCR și cu siguranță în privința legii de desființare a pensiilor speciale vom încerca să refacem legea ținând cont de observațiile Curții Constituționale".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.