Pentru șefa Agerpres, libertatea presei înseamnă să-i TOARNE la Poliție pe protestatarii din 10 August

Directoarea Agerpres, Claudia Nicolae, care înainte de a ocupa acest post a fost consiliera ministrului de Interne, Carmen Dan, a explicat în fața comisiei de Cultură a Camerei Deputaților că a fost legală decizia acestei agenții de a preda Poliției toate înregistrările video din 10 august, deși nu exista mandat judecătoresc.

”Din punctul meu de vedere, nu s-a încălcat nicio lege, pentru că nu erau informaţii secrete, nu erau documente clasificate, erau imagini de la un eveniment public, la care toată presa a avut acces. Solicitările, adresele au fost trimise către majoritatea instituţiilor media. 

Cred că decizia de a da curs invitaţiei autorităţilor a aparţinut fiecărei instituţii în parte. Aşa cum am văzut anumite comentarii legate de libertatea presei, cred că libertatea presei include inclusiv acest aspect – dacă îşi doreşte sau nu să furnizeze imagini care nu sunt secrete”, a filosofat ieftin directoarea Agerpres.

Ea a insistat însă pe faptul că decizia a fost luată de predecesorul ei, Alexandru Giboi, susținut tot de PSD. Claudia Nicolae lucra la acel moment, 10 august 2018, la Ministerul de Interne.