Pesediștii, îngroziți de perspectiva alegerilor locale în două tururi de scrutin

Pesediștii au devenit de-a dreptul îngroziți de perspectiva ca alegerile locale să se desfășoare în două tururi de scrutin. Fără primarii din teritoriu acest partid nu ar mai reuși să extragă voturile din zonele rurale ținute captive de pesediști.

Mihai Fifor a lansat deja un atac violent împotriva lui Victor Ponta, care a anunțat că formațiunea sa va susține trecerea la votul în două tururi pentru primar. Partidele de Opoziție, PNL și USR, au anunțat deja că susțin un astfel de scrutin. Lui Fifor îi este groază că în turul doi se vor coaliza toate celelalte partide împotriva candidaților PSD.

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat luni convocarea Comisiei speciale în materia legilor electorale pentru a da raport de adoptare pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi. Ion consideră că există voința din partea majorității Comisiei pentru a aproba proiectul.

„Din partea USR există voință politică, colegii din PNL au declarat că susțin proiectul de lege privind alegerea primarilor în 2 tururi. Cei de la PMP la fel. Există și declarații în sensul ăsta și de la ALDE și de la Pro România, ca atare nu văd niciun impediment pentru a se da un raport în zilele următoare pe proiectul de lege și pentru a ajunge la vot final în plenul Camerei Deputaților”, a afirmat deputatul USR.

Stelian Ion a mai spus că trebuie să se ia rapid o decizie în acest sens, în contextul în care se apropie alegerile locale din 2020.