Pesedistul Suciu, semnal pentru sabotarea anticipatelor. Planul PSD privind soarta Guvernului Orban 2


Pesedistul Suciu, semnal pentru sabotarea anticipatelor. Planul PSD privind soarta Guvernului Orban 2

PSD, deși spune că e pregătit și pentru alegeri parlamentare la termen, dar și anticipate, de fapt își pune la punct strategia pentru a bloca declanșarea unor alegeri înainte de termen. 

Primul pas al blocării anticipatelor a fost concretizat ieri, calendarul învestirii Guvernului Orban 2 fiind creionat la limită în BPR, unde PSD are controlul, în ceea ce privește termenul prevăzut de 15 zile. PNL a depus luni, 10 februarie, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare, iar votul privind învestirea Guvernului a fost programat abia pentru 24 februarie. Zilele stabilite pentru audierea miniștrilor sunt 17, 18 și 19 februarie. 

Al doilea pas al blocării anticipatelor este reprezentat de boicotul ședinței din plenul Parlamentului în cadrul căreia ar trebui să se desfășoare votul legat de învestirea Guvernului Orban 2. Planul a fost enunțat miercuri de deputatul PSD Daniel Suciu. Concret, acesta a dat de înțeles că pesediștii iau în calcul să nu asigure cvorumul la ședința respectivă din plenul Parlamentului. Mai mult, Daniel Suciu a precizat că există o majoritate în Parlament formată din PSD și Pro România, insinuând că pesediștii au resorturile necesare pentru a instrumenta un blocaj parlamentar. 

Daniel Suciu: "Miercurea viitoare vom avea o şedinţă în care vom stabili care este conduita parlamentarilor PSD vizavi de acest subiect. Luăm în calcul inclusiv să nu mergem la această şedinţă, pentru că noi credem că desemnarea domnului Ludovic Orban din nou ca şi premier nu este în conformitate cu spiritul Constituţiei. 

Există o majoritate formată din membri ai PSD şi Pro România care au făcut inclusiv o propunere de premier comună şi la care se mai adaugă şi alţi parlamentari care împărtăşesc viziunea noastră. Vom discuta şi cu aceşti parlamentari, care nu sunt nici membri PSD, nici membri Pro România".

CITIȚI ȘI: Zegrean, verdict cutremurător: PSD poate împiedica alegerile anticipate!

Amintim că fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a spus că PSD poate tergiversa cât vrea votul de învestitură al Guvernului Orban pentru a împiedica organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.