PETIȚIE! "Vrem dezbatere între candidații la funcția de Președinte înainte de turul 1!"


PETIȚIE! "Vrem dezbatere între candidații la funcția de Președinte înainte de turul 1!"

În democrație dezbaterile electorale sunt obligatorii, dar, din păcate, în România continuă "democrația originală" pe care o invoca cel care a pus piedici civilizării și democratizării României și anume fostul președinte anchetat pentru crime împotriva umanității Ion Iliescu. 

Putem constata cu stupoare lipsa dezbaterilor în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale, ceea ce este și mai nociv pentru România în contextul în care majoritatea cetățenilor cu drept de vot nu își exercită, de obicei, dreptul. 

În acest sens, a fost inițiată o petiție pe platforma Declic în care se solicită dezbateri electorale între candidații aflați în cursa către Cotroceni. Petiția poate fi semnată AICI

Redăm textul petiției:

"Vrem dezbatere între candidații la funcția de Președinte înainte de turul 1, pentru că vrem să votăm informați!

Vrem dezbatere între candidații la funcția de Președinte înainte de turul 1, pentru că vrem o bătălie între soluții pentru România, iar nu o luptă între oameni care se atacă personal!
De ce este important?

Trăim într-o țară în care este îngrijorătoare prezența la urne. Înainte de toate rândurile de alegeri inevitabil există oameni care declară învingători că nu vor merge la vot pentru că toți sunt la fel. Inevitabil, acestora le răspund persoane care critică vehemente decizia de a lăsa pe alții să decidă soarta țării.

Avem multe de învățat despre cetățenia activă și despre cum schimbăm împreună soarta unei țări, dar unele lucruri pot fi și trebuie să fie ajutate de lideri prin propriul exemplu. La răspunsul toți sunt la fel este și de datoria lor să invite la dialog toți candidații pentru a testa exact această teorie.
Într-o țară democratică este normal să existe o dezbatere politică înaintea unor alegeri atât de importante ca cele prezidențiale. Anul acesta nu avem nici măcar o dezbatere între principalii opozanți cu șanse în turul doi!

Cerem ca politicienii care doresc să conducă țara asta să își dea interesul. Iar asta ar trebui să se manieste și în dorința de a menține vii dezbaterile.

Vrem dezbatere între candidații la funcția de Președinte înainte de turul 1!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.