Pintea, victorie în instanță privind dosarul de corupție. Decizia Tribunalului București


Pintea, victorie în instanță privind dosarul de corupție. Decizia Tribunalului București

Fostul ministru al Sănătății în guvernările PSD, Sorina Pintea, scapă de măsura controlului judiciar în dosarul de corupţie în care e anchetată de procurorii DNA. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, dar poate fi atacată de procurorii anticorupţie, potrivit Mediafax.

Pintea a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzată de procurori că a primit, când era director al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare, 10.000 euro şi 120.000 de lei, ce reprezintă 7% dintr-un contract de achiziţii. Pe 28 februarie, Pintea a fost prinsă în flagrant când primea a doua tranşă de bani, 120.000 lei.

Procurorii arătau, la acel moment, că Pintea ar fi spus „super tare” după ce a aflat că a primit banii. Ulterior, DNA a pus sechestru pe 2 terenuri ale fostului ministru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.