PLUS tranșează controversa momentului: "Proprietatea privată este de neatins"


PLUS tranșează controversa momentului: "Proprietatea privată este de neatins"

Partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, a tranșat marți, 12 martie, tema controversatelor declarații ale Oanei-Maria Bogdan care a lansat de mai multe ori un atac asupra ideii de proprietate privată. 

Concret, PLUS a transmis că proprietatea privată este de neatins, asigură libertatea și democrația, iar unul din rolurile fundamentale ale statului este de a o proteja. 

"Partidul PLUS consideră că proprietatea privată este de neatins.

Partidul PLUS crede fără rezerve că dreptul la proprietate este un drept fundamental, care asigură premisele libertății. În același timp, dreptul la proprietate privată este o condiție pentru exercitarea inițiativei private și pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, stimulează creativitatea și inovarea și creează astfel premisele pentru prosperitate în societate.

Așadar, credem că statul are rolul fundamental de a proteja proprietatea privată, care asigură libertatea și democrația, iar pe de altă parte acela de a găsi, împreună cu societatea, cele mai bune forme de protejare a bunurilor publice care depășesc sfera proprietății private", a publicat PLUS pe site-ul oficial. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.