PNL, demers împotriva măsurilor distructive ale PSD. Liberalii solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului


PNL, demers împotriva măsurilor distructive ale PSD. Liberalii solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului

Partidul Național Liberal cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august în cadrul căreia să se ia mai multe decizii: abrogarea recursului compensatoriu, desființarea Secției speciale, abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice și respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică.

Redăm comunicatul PNL:

"PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august.
În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE.

Solicităm introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte, în concordanță cu regulamentul Camerei Deputaților și a Constituției:

- Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.

- Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectatând astfel independența actului de justiție.

- Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice.

- Respingerea OUG 114 - Ordonanța lăcomiei PSD- ALDE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii.

- Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică și care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor", transmite PNL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.