PNL, denunț penal la Parchetul General împotriva lui Meleșcanu


PNL, denunț penal la Parchetul General împotriva lui Meleșcanu

Partidul Național Liberal a depus denunț penal la Parchetul General împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, prin intermediul președintelui PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea. Liberalii îl acuză pe ministrul Afacerilor Externe de împiedicarea cu premeditare a exercitării de către cetățenii români din străinătate a dreptului de vot.

”Astăzi, președintele PNL diaspora, dl senator Viorel Badea, a depus la Parchetul general un denunț penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil și ministrul Meleșcanu trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârșită de acesta și de toți cei cu responsabilități în organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a exercitării dreptului de vot al cetățenilor români. Este o faptă cu premeditare la care am asistat duminică, atunci când mii de cetățeni români, alungați din țară de această guvernare și de guvernările PSD din anii trecuți, români care și-au căutat un nivel de trai mai bun în alte țări și au vrut să schimbe România în bine, le-a fost interzis dreptul la vot într-un mod inimaginabil”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL a punctat faptul că ceea ce a făcut Meleșcanu ”au fost abuzuri săvârșite cu premeditare, ceea ce constituie premisele unei infracțiuni penale care trebuie pedepsită”.

”În denunțul penal depus azi la Parchetul General sunt evidențiate aceste fapte care demonstrează intenția autorului, respectiv intenția ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și probele în susținerea acestei acuzații”, a mai spus Ionel Dancă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.