PNL trebuie să decidă: vrea voturile alegătorilor PSD sau e partid de dreapta? Domnule Orban, o să fiți Tăriceanu 2.0!


PNL trebuie să decidă: vrea voturile alegătorilor PSD sau e partid de dreapta? Domnule Orban, o să fiți Tăriceanu 2.0!

Când îl aud pe domnul Ludovic Orban declarând că nu va aplica politici de austeritate, îl văd pe domnul Tăriceanu, în 2008, dând asigurări că criza nu va lovi România. Dacă mai există vreun economist în PNL care să aibă curajul să-i spună șefului adevărul, i-ar explica faptul că austeritatea a lovit deja România: peste un milion de oameni din sectorul privat sunt în diferite forme de șomaj. În schimb, mare parte din funcționărimea ministerelor și primăriilor este, de facto, în vacanță, dar nimeni nu le-a tăiat un leu din salarii.

În perioada crizei din 2009-2011, toată România a plătit scump politica economică dezastruoasă a guvernării PNL/ Tăriceanu, guvernare dirijată din umbră de pesediștii Viorel Hrebenciuc și Marian Vanghelie. Dar, la televiziunile mogulizate se auzeau doar bocetele sindicaliștilor care reprezentau angajații statului, mai nimeni nu vorbea de șomajul și tăierile de salarii din mediul privat.

De aceea, îi spun domnului Orban și celorlalți lideri liberali: nu mai tremurați de teamă că vin alegerile și că, dacă veți lua măsuri de ajustare a cheltuielilor, vă va executa Antena 3. Cu cât amânați mai mult aceste măsuri, cu atât va fi mai mare nota de plată ulterioară.

Nimic din ce ar fi trebuit să facă un guvern de dreapta nu a făcut domnul Orban, până acum:

- a refuzat să trimită în șomaj tehnic funcționarii care stăteau degeaba acasă

- de pensiile speciale nu a avut curaj să se atingă, doar s-a prefăcut că le taie

- indemnizațiile demnitarilor nu au fost reduse

- nu are curaj să amâne aplicarea legii pensiilor, deși știe că ea va îngropa România

- măsuri de stimulare a economiei: aproape zero!!!! Platforma pentru sprijinirea IMM-urilor abia, abia, s-a pus în mișcare

- alegerile locale probabil vor fi în septembrie, dar nu e nici un semn că PNL ar vrea să introducă două tururi la alegerea primarilor

Faptul că acum e stare de urgență nu justifică inacțiunea! În plus, conducerea PNL continuă să-l protejeze pe baronul de Suceava Gheorghe Flutur, cu nimic mai bun decât alde Oprișan, direct vinovat de catastrofa din județul pe care-l administrează. Flutur și Alina Gorghiu (inițiatoarea legii prin care infractorii cu condamnări până-n șapte ani erau scoși din pușcării) trebuiau excluși imediat din PNL.

Prea multe ezitări și lașitate! Și, aș vrea să o spun clar: dacă domnul Orban și colegii săi din PNL vor să trădeze, din nou, dreapta, și să continue politicile economice pesedist-populiste ale domnilor Tăriceanu și Antonescu, până la urmă e decizia lor. Vor plăti, politic. Problema este că îngroapă România. Ne-am lovit de ghețar, nava se scufundă, dar domnul Orban dirijează orchestra din sufragerie, în loc să salveze ce poate fi salvat. Poate îi explică cineva că și el, și orchestra lui, vor intra la apă mai repede decât le arată sondajele pe care le plătesc.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.