PNL-ului i-a trecut propriul glonț pe la ureche: un proiect de lege inițiat de Gorghiu a fost respins. Birchall: "Sper să-și dea seama că o astfel de "cianură legislativă" ar fi poluat grav actul de justiție!"


PNL-ului i-a trecut propriul glonț pe la ureche: un proiect de lege inițiat de Gorghiu a fost respins. Birchall: "Sper să-și dea seama că o astfel de "cianură legislativă" ar fi poluat grav actul de justiție!"

Proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei în cazul infractorilor care au primit până la 7 ani de închisoare, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, a fost respins miercuri, în Camera Deputaţilor, cu peste 300 voturi.

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a precizat că a votat împotriva proiectului de lege cu pricina, atrăgând atenția că era vorba despre o OUG 13 mascată, ce poate fi intitulată drept o "cianură legislativă".

Birchall, pe Facebook: "Am votat pentru respingerea acestui proiect de lege toxic care este o amenințare la fel de mare ca odioasa OUG 13 la stabilitatea instituțiilor statului. Am votat de fapt împotriva flagelului care ne macină de zeci de ani și din cauza căruia România nu se poate dezvolta așa cum merită, am votat împotriva Corupției! Îmi mențin părerea deja exprimată încă din 3 aprilie, când am demascat public conținutul acestei propuneri legislative, că este un proiect aberant, indiferent ce interese am deranjat sau voi continua să deranjez prin acest lucru. Sper ca astfel de proiecte să nu mai existe în Parlament, iar dacă vor mai fi le voi face cunoscute din timp opiniei publice și le voi vota împotriva. Infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, infracțiuni contra libertății persoanei, falsuri în înscrisuri, infracţiuni electorale, constituirea unui grup infracţional organizat, infracţiuni contra sănătăţii publice, inclusiv cele nou introduse în Codul penal pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, sunt doar câteva exemple... În tabelul detaliat se poate vedea clar aberația și monstruozitatea acestei propuneri legislative, dacă s-ar fi aplicat! Un OUG 13, ascuns și mai grav, care, prin votul de astăzi a fost eliminat! 

P.S. 1 Sper că inițiatorul acestui proiect și-a dat seama că o astfel de "cianură legislativă", introdusă strategic în apropierea Crăciunului trecut, ar fi poluat grav actul de justiție din România și ar fi fost o pată groaznică pe obrazul României, al Parlamentului, subminând domnia legii și respectul față de lege. Igiena legilor e la fel de importantă ca igiena noastră personală!

P.S. 2 Să nu uităm că inițiatoarea a solicitat și adoptarea acestui proiect legislativ în procedura de urgență! Urgență pentru infractori și cei certați cu legea, nu?

P.S. 3 Proiectul de lege a fost RESPINS!".

În acest sens, Birchall a prezentat și un tabel cu infracțiunile vizate de clemența de care a dat dovadă Alina Gorghiu prin respectivul proiect de lege: 

De altfel, amintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat pe 3 aprilie pentru Agerpres că proiectul de lege al Alinei Gorghiu este o aberație, iar pe cale de consecință a mandatat deputații PNL să voteze împotriva acestuia. Mai mult, liderul liberalilor a precizat că în cazul Alinei Gorghiu, controversatul proiect de lege a reprezentat "picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică". Cu toate acestea, deși se impunea excluderea Alinei Gorghiu din PNL, acest lucru nu s-a întâmplat. În cazul în care proiectul de lege ar fi fost admis astăzi de Camera Deputaților, Gorghiu ar fi anihilat discursul anticorupție al PNL, inițiativa ei fiind o adevărată bombă cu ceas pentru liberali în plin an electoral. 

CITIȚI ȘI: Gorghiu, pionul folosit de PSD pentru a declanșa un nou val de tipul "mă p*ș pe el de vot". Ludovic Orban, poziție virulentă contra senatoarei "USL"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.