Podul.ro face curățenie în PLUS: Iordache jr. a demisionat, după ce a fost acuzat că a dat cu jeep-ul peste un polițist, în 2001, iar tatăl torționar a mușamalizat ancheta


  • Podul
  • Jan 24, 2019 14:34
  • 2132
Podul.ro face curățenie în PLUS: Iordache jr. a demisionat, după ce a fost acuzat că a dat cu jeep-ul peste un polițist, în 2001, iar tatăl torționar a mușamalizat ancheta

Unul dintre cei trei membri fondatori ai partidului PLUS – l-am numit pe avocatul Adrian Iordache – a anunțat, joi, că renunță la orice calitate în cadrul grupării fostului premier tehnocrat, Dacian Cioloș.

Anunțul lui Iordache vine după ce istoricul și scriitorul Marius Oprea l-a acuzat, în exclusivitate pentru Podul.ro, că  a dat cu jeep-ul peste un polițist, în vara anului 2001, provocându-i leziuni grave, iar tatăl său – Alexandru Iordache, fost torționar al Securității și fost contrabandist prolific – a făcut presiuni asupra victimei și a mușamalizat rapid ancheta. Podul.ro deține probe care susțin în totalitate toate aceste acuzații.

Spitalizat și umilit

De notat că polițistul a suferit o îndelungată spitalizare, după care nu și-a revenit niciodată în totalitate, iar clanul Iordache a refuzat să-i plătească fie și o simplă tomografie. Dezvăluirea acestui episod este unicul motiv pentru care avocatul Iordache jr. s-a retras din cadrul PLUS, și NU faptul că este fiul unui torționar al fostei Securități, întrucât urmașii/copiii NU sunt și nici NU pot fi responsabili pentru faptele părinților – ar fi o mizerie incalificabilă ca cineva să susțină altceva! Iordache jr. – până astăzi, secretar general al PLUS – NU a dezmințit niciodată acuzațiile istoricului Marius Oprea, tatăl său a anunțat că NU îl dă în judecată, iar el și-a dat demisia. Ceea ce demonstrează dincolo de orice tăgadă adevărul informațiilor publicate de Podul.ro.

Fostul anchetator al Securității  

Amintim că Oprea a dezvăluit, la finalul săptămânii trecute (mai multe detalii AICI), că firma de avocatură care a construit și a înregistrat PLUS  este controlată de un fost anchetator-șef al Securității din București – torționarul Alexandru Iordache, unul dintre cei mai prolifici contrabandiști cu țigări ai anilor '90. Acesta a anunțat public (mai multe detalii AICI) că nu îl va da în judecată pe Marius Oprea pe motiv că e prea bătrân și bolnav, deși, reamintim: este ”mentorul” (așa se prezintă chiar el pe site-ul oficial al Iordache și asociații) unei importante firme de avocatură cu o impresionantă cifră de afaceri. Și totuși…  

Să nu uităm nici faptul că (recent) procurorii au deschis dosare penale pentru acte de represiune săvârșite împotriva românilor în timpul regimului comunist, fapte care în prezent sunt încadrabile la crime împotriva umanităţii – mai multe detalii AICI. Cazurile reclamate vizează și represiunea sistematică, diversiunea şi asasinatele din zilele de 16-21 Decembrie de la Timişoara, Cluj, Bucureşti, Braşov, Târgu Mureş, Craiova și Brăila. Și un fost anchetator-șef al Securității (noi îl numim torționar și infractor prolific) are multe, foarte multe de ascuns.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.