Podul.ro și Newsweek România refuză banii dați de Guvern către presă. Motivele

Guvernul României a inițiat un proiect prin care se vor aloca 40 de milioane de euro pentru presă, în următoarele patru luni (200 de milioane de lei), sub forma unei campanii de informare publică privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, precum și campanii de informare publică privind modul de reluare a activităților economice și sociale după încetarea stării de urgență.

Poziția redacției Podul.ro este foarte clară și anume că nu vom aplica pentru programul de finanțare pentru presă. Inițiativa actuală ne aduce aminte de perioada 2000 - 2004, atunci când guvernarea Adrian Năstase a cheltuit 66 de milioane de euro pentru publicitate guvernamentală, campanii guvernamentale, campanii de informare.

De altfel, dorim să subliniem că din tot acest program vor câștiga, culmea, tot mogulii #MafieiMedia care vor da articolelor tot felul de titluri clickbait pentru a primi o sumă mai mare de la Guvern, presa care se concentrează pe calitate și nu cantitate fiind lăsată din start pe din afară

Totodată, salutăm decizia Newsweek România, Recorder, respectiv G4media de a refuza, la rândul lor, finanțarea de la Guvern. Jurnaliștii Newsweek semnalează, pe bună dreptate, că "vor beneficia de acest „ajutor” și entitățile media care militează împotriva statului de drept sau împotriva apartenenței la spațiul euroatlantic". (citiți AICI lista de motive pentru care Newsweek refuză finanțarea de la Guvern)