Politoloaga Mungiu-Pippidi a făcut circ pe Calea Victoriei, acuzându-l pe revoluționarul Ceaușescu că e beat și nu știe cât e de antipesedistă. „Pe mine m-au dat în judecată vreo 25 de miniștri PSD pentru că i-am pus pe lista neagră”

Alina Mungiu-Pippidi - în trecut una din cele mai respectate și mai tranșante voci ale societății civile, în prezent considerată însă, grație discursurilor sale publice halucinante, apropiate de propaganda de tip Antena3 sau România TV, o ridicolă trompetă pesedistă  - și-a pus poalele în cap, duminică noapte, pe Calea Victoriei, chiar la ieșirea de la B1 unde fusese invitată în emisiunea lui Silviu Mănăstire, turuind fără întrerupere despre antipesedismul său eroic din vremea lui Ion Iliescu.

Întâmpinată de revoluționarul Marian Ceaușescu, care interpelează stradal, aproape zilnic, multe figuri cunoscute și controversate din zona politicii cu întrebări neiertătoare, Alina Mungiu-Pippidi și-a glorificat personalitatea și cv-ul, vorbindu-i când ironic, când superior sau chiar jignitor interlocutorului său.

”Eu am avut 25 de procese cu PSD. Dvs câte ați avut?! Pe mine m-au dat în judecată vreo 25 de miniștri PSD. Pentru că i-am pus pe lista neagră la alegeri. Și ei erau ministrul de Interne, doamna Rodica Stănoiu, șefii serviciilor secrete, domnul Talpeș...poate ați auzit și dvs de ei. Sunt singura persoană privată din România care a avut un proces privat cu PSD. Știți despre acest lucru? Mi-au cerut scuze la televiziune...”, a relatat doamna Mungiu precipitat.

Întrebată apoi despre noul său amor, Rusia lui Putin, Alina Mungiu-Pippidi a răspuns că a avut doi bunici deportați în Siberia. ”Dvs sunteți contra comunismului? Și credeți că eu nu sunt....poate vă uitați puțin în anii 90 cine era singura persoană care nu era deținut politic, dar care era în toate comitetele de la deținuți politici...Eu eram! Dvs mă întrebați pe mine dacă-l cunosc pe Ticu Dumitrescu?! Iertați-mă, dvs sunteți treaz la ora asta?! Știți cine este cine în România? Aveți vreo idee cine a fost cineva pe aici? Puteți să-mi spuneți și mie cine au fost toate guvernele României după 90 încoace? Eu sunt de următoarea părere, domnule Ceaușescu, dvs să ajungeți la un grad mai mare de claritate mentală, gândind puțin mai mult, fumând mai puțin...”, a mai spus Mungiu, adăugând că este fost medic psihiatru și nu și-ar permite totuși să-l catalogheze pe revoluționarul Ceaușescu drept nebun.

„Eu știu bine multe limbi străine, lucrez la Banca Mondială...domnule Ceaușescu, sunteți de o ignoranță abisală...poate n-ați văzut emisiunea - a fost văzută de 16 milioane de români - în care am fost singurul român care a avut ocazia să-i spună lui Ion Iliescu... (neinteligibil, n. red)....ați fost dvs cu Iliescu într-o emisiune? Păcat că ați ratat această emisiune care a avut o audiență de 16 milioane de oameni. Domnul Iliescu s-a dus și mi-a cerut demisia a doua zi. Dacă o să vă uitați pe internet...mă scuzați...știți să folosiți Google, domnule Ceaușescu? Încercați să folosiți Google și să căutați că președinția Ion Iliescu a cerut de trei ori Freedom House să nu mai fac eu rapoartele pe România. (...) Am făcut ceva mai multe lucruri pentru democrație decât ați făcut dvs care n-ați făcut nimic. Dvs știți atât de puține lucruri despre toate încât am foarte mari îndoieli că ați putea spune exact ce au făcut rușii în această țară. De exemplu, știți că rușii au plecat in 65? Și e cam penibil azi când ne înjurăm între noi să mai dăm vina pe ruși care au plecat singuri din 65...”, a perorat Mungiu-Pippidi, gesticulând și butonând telefonul mobil.

Întrebată câți bani a luat de la politicienii pe care i-a lăudat/apărat în ultimii ani, Mungiu a răspuns ironic că ea câștigă de 100 de ori mai mult decât interlocutorul său: „Eu sunt profesor universitar în Germania. Dvs mă întrebați pe mine câți bani mi-au dat mie dușmanii mei de la PSD ca să apăr statul de drept. Și această întrebare face cinste inteligenței dvs?”

Restul dialogului poate fi urmărit AICI

CITEȘTE ȘI: Fosta directoare a Fundației „Prinţul de Wales” povestește despre coșmarul trăit la Sighișoara, oraș acaparat de mafia PSD și sufocat de corupție

Am dat și noi pe Google, cum a zis doamna Mungiu, și am descoperit câteva din declarațiile sau scrierile controversate din ultimii ani ale ilustrei profesoare universitare, prezentă la un moment dat inclusiv în studiourile odioase ale Antenei3. Redăm câteva fragmente mai jos.

Mungiu (b1Tv, februarie 2017): "Sunt sigură că oamenii care au ieșit în stradă sunt de bună credință, dar aș vrea să știu și eu cine i-a chemat. Noi organizăm demonstranții de la Roșia Montană încoace; să se ajungă la viteză la care aceste evenimente au strâns 10.000 de oameni (participanți pe Facebook - n.red.) nu e ușor, ai avea nevoie de niște relee mai puternice pe Facebook care te ajută. Și releele acelea nu prea aparțin societății civile, să știți (...) Sunt ONG-uri care iau bani mulți și sunt atașați pe lângă un Doi și-un sfert (Departamentul de Informații și Protecție Internă din MAI - n.red.), de exemplu".

„Mie nu-mi place cum este înjurată doamna Dăncilă, am mai spus şi spun, bărbaţii nu sunt înjuraţi ca femeile atunci când obţin poziţii şi cei care se simt mândri că se simt superiori ei. Sunt în realitate nişte mizerabili, ăsta-i adevărul. Nu i-am auzit vorbind cu curaj în timpul lui Năstase! Nu auzeai pe niciunul piuind pe aici, iar eu nu puteam să apar la nicio televiziune pentru că, vorba aceea, făceam mare scandal. Acuma, astăzi, sunt toţi extraordinar de bravi, toţi ştiu limba română mai mult ca ea. Dacă m-aş pune eu pe ei cu limba lor română, ar fi toţi în aceeaşi poziţie faţă de mine cum sunt ei faţă de ea. Atunci când se creează haită contra cuiva să nu facem parte din haita asta” (TVR1)

„Dragnea nu este deci cu nimic superior ălora dinainte, dar nici nu este inferior. Dragnea nu e un monstru, nu a chemat el minerii pe noi. A pune toată energia naţională în a-l da pe Dragnea jos cum se întâmplă de un an şi jumătate fără să reuşeşti e pur şi simplu o dovadă de prostie colectivă, asta e părerea mea. În locul lui Dragnea se va alege Marian Oprişan sau un altul ca el. Ce nu vrea lumea să înţelegă este măsura în care Dragnea e reprezentativ pentru această clasă de oameni, votanţii din oraşul mic, mijlociu şi chiar mare din România, pentru că Gabriela Firea ne-a bătut la Bucureşti cum n-am fost bătuţi în viaţa noastră. Cum a câştigat PSD pentru prima oară data trecută în toate categoriile de educaţie? Că sunt ei foarte răi? Ei au fost răi dintotdeauna, iar acum sunt mai buni decât au fost vreodată, să mă ierte Dumnezeu! Eu am avut zeci de procese cu PSD. Dragnea nu dă pe nimeni în judecată, nici Tăriceanu. Aceşti „dictatori“, aceşti „tirani“, aceşti „nenorociţi“. Toată lumea zice despre ei că sunt corupţi, dar poţi să faci asta fără niciun cost şi ca atare sunt extraordinari de mulţi viteji în România. Toată lumea e mult mai antipesedistă decât mine, sunt foarte impresionată” (Ziar de Iași, martie 2018)

"Nu am auzit-o personal pe LCK niciodată în străinătate. Dar cum am fost uneori consultată dacă să fie invitată în anumite împrejurări, ca expert anticorupție care lucrez sau am lucrat pentru ONU, COE, CE, etc am primit în ultima lună și cereri de referințe pe subiectul dacă este de notorietate publică în România că Liviu Dragnea ar fi apropiat de un oligarh rus, întrucît acest lucru ar fi ieșit la iveală în discuțiile de după o prezentare a dnei Kovesi" (România curata, iulie 2018)